En Sıcak Konular

''PKK'nın yaptığı konusunda tereddüt yok''

22 Ağustos 2012 12:16 tsi
''PKK'nın yaptığı konusunda tereddüt yok'' Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den Gaziantep'teki saldırıyla ilgili açıklama...

Cumhurbaşkanı Gül, herkesi teröre karşı net tavır koymaya çağırdı, saldırıyı terör örgütü PKK'nın yaptığı konusunda tereddüt olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gaziantep Valiliği'ni ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, bombalı saldırı lanetledi ve telin etti.

Gül, '''Bütün dünyanın da şunu görmesini istiyorum ki bu olay herhangi bir şekilde hak arama olayı değildir. Bu tamamen insanlıktan nasibini almamış, bütün insanlık duygularını kaybetmiş insanların organizeli bir şekilde yaptıkları terör olayıdır. Hepimiz bugünlerde sapasağlam durmalıyız. Millet olarak hangi düşüncede, hangi farklılıkta olursak olalım, hepimiz bu terör olayına karşı dimdik durmalıyız'' diye konuştu.

Saldırıyı bölücü örgüt PKK'nın üstlenmemesiyle ilgili Gül, ''Onların sicili, buna benzer olaylarla ilgili sicili kalabalıktır. Dolayısıyla bunda bir tereddütümüz yoktur'' dedi.

Bu olaya karıştığı tahmin edilen kişilerin, gözaltına alındığını belirten Gül, herkesin teröre, terör örgütüne karşı net tavır koymasını istedi.
 
Bütün dünya şunu görsün

Bunun arkasında olduğuna inandıkları terör örgütünü yine nefretle ve şiddetle bir kez daha lanetlediğini, telin ettiğini ifade eden Gül, ''Bütün dünyadan şunu görmesini istiyorum ki bu olay herhangi bir şekilde hak arama olayı değildir. Bu tamamen insanlıktan nasibini almamış, bütün insanlık duygularını kaybetmiş insanların organizeli bir şekilde yaptıkları terör olayıdır'' dedi.

Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve bütün Türk milletine baş sağlığı dileyen Gül, şöyle konuştu:

"Hepimizin böyle günlerde sapasağlam durmamız gerekir, teröre ve terör örgütüne, onları destekleyenlere verebileceğimiz en iyi cevap millet olarak, hep beraber hangi düşüncede, hangi siyasi akımda, hangi farklılıkta olursak olalım, böyle bir olay karşısında hepimizin kol kola olmamız, saf safa olmamız ve hepimizin dimdik bu teröre olayına karşı bir cephe oluşturmamızdan geçer. Bugün bunun burada olduğunu görmekten de büyük bir memnuniyet duyuyorum."
 
Gül, herkesin terör örgütüne ve teröre karışanlara, insanlık dışı cinayetleri işleyenlere, bayram günü bu cinayetleri işleyenlere karşı çok açık, net tavır koyması gerektiğini vurguladı.
 
Yaralıları ziyaret etti
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, daha sonra Gaziantep Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne geçti ve patlamada yaralananları ziyaret edip moral verdi. Gül, hastane çıkışında gazetecilerin sorusu üzerine ''Gayet iyi durumdalar. Yakında çıkarlar'' değerlendirmesinde bulundu.

aa



Bu haber 634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,536 µs