En Sıcak Konular

İşte CHP'nin yerel seçim stratejisi

22 Ağustos 2012 11:33 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, 34. Olağan Kurultay'ın ardından yerel seçim çalışmalarına yoğun bir şekilde başladıklarını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, parti olarak yerel seçim hazırlıklarına başladıklarını belirterek, ''Vatandaşla evinde, sokağında, apartmanında, kapısında yani her yerde diyalog halinde olacağız. Bizim için her sandık bir seçim çalışması alanıdır'' dedi.

Tezcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 34. Olağan Kurultay'ın ardından yerel seçim çalışmalarına yoğun bir şekilde başladıklarını söyledi.
 
Normal şartlarda 2014 yılında yapılması gereken seçimlerin, iktidar partisi ile MHP'nin tavrı nedeniyle 2013'te yapılmasının öngörüldüğünü anlatan Tezcan, ''Bu talebi hukuka aykırı bulmalarına rağmen yapılacak bir seçime ise hazır olduklarını'' kaydetti.
 
CHP'nin örgütünün güçlü bir parti olduğunu savunan ve her şartta seçime hazır olduklarını tekrarlayan Tezcan, ''Kurultaydan sonra özellikle örgüt yapımımızda seçime dönük ciddi değişiklikler, organizasyonlar yapıyoruz'' dedi.
 
Türkiye'nin her bölgesinde aktif olarak seçim çalışmasını yürütecek, sandığa ve seçmene sahip çıkacak bir yapının ana hatlarını oluşturduklarını bildiren Tezcan, şöyle devam etti:
 
''Bu çalışmalar doğrudan doğruya seçmene ulaşan bir seçim çalışması. Bire bir seçmenle temas eden propaganda çalışmasını hayata geçiriyoruz. Bu noktadaki çalışmalarımız belli bir aşamaya geldi. Vatandaşla evinde, sokağında, apartmanında, kapısında yani her yerde diyalog halinde olacığız. Bizim için her sandık bir seçim çalışması alanıdır. Her sandık, 200-300 kişiden oluşan her sandık bir seçim çalışması alanıdır. Bu sandıkta sadece seçim günü kullanılan oyları değil, partililerimiz doğrudan doğruya o sandık alanındaki vatandaşlarımızın her sıkıntısı her problemi ile ilgilenecekler. Bire bir temas edecekler. ''
 
Örgütlerin sandık çalışmalarını yapacak kadrolarını belirlediğini ve bu kişilere eğitimler verdiklerini ifade eden Tezcan, bunun yanı sıra alan çalışmalarının da sürdüğünü bildirdi.
 
Tezcan, örgüt çalışmalarının yanı sıra parti olarak medya ve diğer yöntemlerle tanıtım çalışmalarını da gerçekleştireceklerini vurgulayarak, ''Ama esas olan doğrudan doğruya seçmenle irtibat kurmaktır, önemli olan her eve girmemizdir'' dedi.
 
-''Cumhurbaşkanlığı seçimleri için de önemli bir işaret olacak''-
 
Bu süreçte bir diğer boyutun adayların belirlenmesi olduğunu vurgulayan Tezcan, mevcut belediye başkanlarının performansının zaten Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından takip edildiğini belirtti.
 
Aday saptama sürecinde birçok etkeni birlikte değerlendireceklerini ifade eden Tezcan, ''Öncelikli olarak mutlaka örgütlerin görüşü önemli. Aday saptamada bu görüşler kesinlikle etkili olacak. Bunun dışında bölgelerde anket çalışmaları yapacağız. Bire bir görüşmelerde bulunacağız'' dedi.
 
Yerel seçimlerden ciddi şekilde umutlu olduklarını ve bu seçimlerin Türkiye'nin kaderini belirleyeceğini savunan Tezcan, ''Bu seçimler önümüzdeki dönemdeki genel seçimlerde CHP'nin iktidar anahtarı olacak. Daha sonra yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için de önemli bir işaret olacak'' değerlendirmesinde bulundu.
 
-''Bu seçimlerde İstanbul'u alacağız''-
 
Kendileri için tüm büyükşehirlerin önemli olduğunu ancak İstanbul'un ise ayrı bir önemi olduğunu vurgulayan Tezcan, ''İstanbul seçimlerinde bizim 2009 tecrübemiz çok önemliydi. Sayın Genel Başkanımız o dönemde büyükşehir belediye başkan adayımızdı. Ciddi bir çalışma yürütüldü ve büyük başarı gösterildi, yüzde 35'lere yükseldik. Bu seçimlerde İstanbul'u alacağız. Bunu çok net söylüyorum'' ifadelerini kullandı.
 
İstanbul örgütünün çok dinamik olduğunu ve eksikliklerini tamamlayarak seçim çalışmalarına başladığını belirten Tezcan, büyükşehiri kazanmak için diğer ilçe belediyelerinin de önemine değindi.
 
Örgütlerine güvendiğini yineleyen Tezcan, ''Önümüzdeki dönemde 3 büyükşehir de CHP'nin olacak'' iddiasında bulundu.
 
Tezcan, tüm bölgelerdeki aday isimlerini mümkün olduğunca en kısa sürede belirleme stratejileri olacağını da bildirdi.
 
Tezcan, ''Ünlü isimlerden adaylarınız olacak mı?'' sorusunu ise ''Siyasette en ünlü isim, seçimi kazanacak isimdir'' şeklinde yanıtladı.
 

Bu haber 709 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,135 µs