En Sıcak Konular

2013’te ''Süper Kobra''lar geliyor

22 Ağustos 2012 08:58 tsi
2013’te ''Süper Kobra''lar geliyor Son teknolojiye sahip Kobra helikopterler 2013’te teslim edilecek.

ABD Kongresi’nden Türkiye’ye 3 Süper Kobra verilmesi konusunda onay çıktı. Türkiye’nin “son teknoloji” talep etmesi üzerine teslimat 2013’e ertelendi.

ABD Kongresi’nin Türkiye’ye satışına onay verdiği 3 adet AH-1Z “Super Cobra” taarruz helikopterinin teslimatı, Ankara’nın “En son teknoloji talebi” nedeniyle 2013’e ertelendi. Amerikan tarafı, Türkiye’nin talebi üzerine, yaklaşık 20 milyon dolarlık ek maliyet çıkardı. Türk ve Amerikan heyetleri, en son teknoloji ile güncellenmiş Kobralar için, teknik ve maliyet hesabı için müzakere masasına oturdu. Kobralar, Türkiye’nin PKK’ya karşı yürüttüğü terörle mücadele konusunda askeri alanda önemli avantajlar sağlıyor.
 
Türkiye siparişini yeniledi
 
ABD’nin Afganistan operasyonlarında kullandığı ve kamuoyunda “Süper Cobra” olarak bilinen AH-1Z tipi taarruz helikopterleri yeni teknolojilerle birlikte geliştirilince, Türkiye, siparişini yeniledi. Geçen sene Kasım ayında, ABD Başkanı Barack Obama ve Savunma Bakanlığı’nın devreye girmesi sonucu, ABD Kongre’sinden zor bir sürecin ardından Türkiye’ye 3 adet AH-1Z Süper Kobra helikopterinin satışına onay çıkmıştı. O dönemde Pentagon’dan yapılan açıklamada, ekipman, yedek parça, eğitim ve lojistik destek dahil, helikopterler toplam 11 milyon dolara mal olacak ve teçhizat, Türkiye’ye 2012’de teslim edilecekti.
 
Ancak geçen süre zarfında, teknolojiler de yenilenince, Ankara Washington’dan ek taleplerde bulundu. En son olarak, Türkiye Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı, Washington’daki muhataplarına, PKK’ya karşı kullanılmak üzere, en son teknoloji ile geliştirilerek, modernize edilmiş AH-1Z Süper Kobra helikopterinin talep edildiğini bildirdi. AH-1Z Süper Kobra helikopterler 12 roket taşırken modernize edilmiş halin 26 roket bulunuyor. Türkiye’nin terörle mücadele kullanacağı Super Cobra helikopterler teröristlerin korkulu rüyası olarak nitelendiriliyor. Yenilenen Kobralar, eski modellerine göre daha hızlı ve silah kapasitesi daha yüksek.

star


Bu haber 1,863 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,751 µs