En Sıcak Konular

Suriye'deki Alman gemisi ükeyi karıştırdı

21 Ağustos 2012 21:39 tsi
Suriye açıklarına konuşlanarak, ileri teknolojiyle Özgür Suriye Ordusu'na istihbarat sağlayan Alman askeri gemisine, muhalefet sert tepki gösterdi.

/p>

Yeşiller Partisi ve Sol Parti'den yapılan açıklamalarda, hükümetin parlamentoya sormadan Almanya'yı bir savaşa karıştırabileceği iddiaları dikkat çekti.

Alman istihbarat örgütü BND'nin ve deniz kuvvetlerine ait bir geminin Suriye açıklarında faaliyet göstermesi konusunda hükümetten derhal açıklama beklediklerini söyleyen Yeşiller Partisi milletvekili Christian Ströbele, aksi durumda parlamentoda gizli servis etkinliklerini denetleyen kontrol komisyonunun duruma el koyabileceği uyarısında bulundu.

'ALMANYA SAVAŞA KARIŞACAK' UYARISI

Sol Parti Başkanı Bernd Riexinger de, Alman deniz kuvvetlerinin yabancı bir bölgede gizli servisle birlikte Federal Meclis'in onayı olmaksızın müdahalelerde bulunduğunu belirterek, Almanya'nın bir savaşa karışması tehlikesine karşı uyardı.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Adana'daki İncirlik Üssü üzerinde Alman ajanlarının Suriye'den bilgi topladığı, Esad karşıtlarıyla bağlantı kurduğu ve benzeri bir hizmeti Suriye önlerine konuşlanan, modern teknolojiyle donatılmış Alman deniz kuvvetlerine ait bir askeri geminin yaptığı haberleri üzerine Almanya Savunma Bakanlığı açıklama yaptı.

Almanya Savunma Bakanlığı, Doğu Akdeniz'de yıllardır bir Alman savaş gemisinin faaliyet gösterdiğini ve uzun yılllardır istihbarat çalışmaları yaptığını belirtti. Açıklamada yapılan çalışmanın "casusluk" faaliyeti olmadığı iddia edildi.

'BİLGİ TÜRKİYE ÜZERİNDEN GİDİYOR'

Alman basını ise, Alman istihbaratının topladığı bilgilerin ancak ABD, İngiltere ve Türkiye gibi ülkeler üzerinden Suriye muhalefetine ulaşabileceği görüşüne yer verdi



Bu haber 1,118 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,477 µs