En Sıcak Konular

Şırnak teröre geçit vermedi

20 Ağustos 2012 11:14 tsi
Şırnak teröre geçit vermedi PKK önceki gece de Şırnak'a sızmaya kalktı. Kalabalık bir grup terörist, polis karakoluyla çevik kuvvet binasına roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. 1 polis yaralandı. Güvenlik güçlerinin anında müdahalesiyle teröristler roketatarlarını dahi b

PKK, Şemdinli ve Hakkari'de niyetlendiği ancak başarılı olamadığı sızma girişimlerinin ardından önceki gece de Şırnak'ta benzeri bir saldırıya kalkıştı. Şırnak Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan Şehit Mehmet İşlek Polis Merkezi ile Atatürk Mahallesi'nde bulunan Çevik Kuvvet binasına gece yarısından sonra saat 00.30 sıralarında kalabalık bir grup PKK'lı tarafından eşzamanlı roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

Şehit Mehmet İşlek Polis Merkezi'ne düzenlenen saldırıda, 1 polis memuru hafif yaralandı. İsmi açıklanmayan yaralı polis memuru Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

ÇATIŞMA YARIM SAAT SÜRDÜ
Atatürk Mahallesi'nde Emniyet Müdürlüğü yanında bulunan Çevik Kuvvet Şube binasına düzenlenen roketli saldırıda ise, binaya roket mermisi isabet etmedi. Güvenlik güçlerinin önceden alarmda olması nedeniyle saldırı anında püskürtüldü. PKK'lılar roketatarları da bırakıp kaçtı. Buradaki saldırıda herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Çevik Kuvvet binasına yapılan roketli saldırıda ise can kaybı olmadı.

PKK'lıların saldırısı ve güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışma yaklaşık yarım saat sürerken, bayram alışverişi için çarşıda bulunan vatandaşlar silah sesleri üzerine koşarak kaçtı ve evlerine kapandı.

HEDEFLERİ ŞEHRE SIZMAKTI
Saldırının hemen ardından kaçan teröristlerin yakalanması için operasyonlara başlandı. Öte yandan saldırının meydana geldiği karakolun çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı, gazetecilerin görüntü almasına ise izin verilmedi. Ayrıca merkezin ön duvarındaki kurşun izlerinin görülmemesi için 3 büyük boy bayrak asıldığı görüldü. Çatışma sırasında binaların isabet aldığı belirtildi.

Güvenlik güçleri, saldırının amacının Şemdinli ve Hatay'daki gibi PKK'nın şehir merkezine sızma planı olduğunu, bayram arefesi olmasına rağmen önlemlerin artırıldığını ve saldırının beklendiğini belirtti.

Levent Albayrak / Akşam



Bu haber 1,076 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,814 µs