En Sıcak Konular

'En büyük devrimci Hz. Muhammed'dir'

20 Ağustos 2012 10:55 tsi
'En büyük devrimci Hz. Muhammed'dir' "En büyük devrimci Hz. Muhammed. Mütedeyyin insan Hz Muhammed'e inanıyorsa artık o da devrimcidir"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Akşam gazetesine verdiği mülakattan ilgili kısım:

CHP'NİN DİNE KARŞI OLMADIĞI GÖRÜLÜYOR: Toplumun her kesimiyle bir şekilde bir araya gelip oturup konuşuyoruz. Kimseyi ötekileştirmiyoruz. Toplantılarda kimseden oy istemiyorum, 'CHP'ye oy verin' demiyorum ama 'bizi tanıyın' diyorum. CHP'nin insanlar için neyi düşündüğünü anlamalarını istiyorum. Yıllar yılı CHP'nin dine karşı bir parti olduğu algısı yaratılmak isteniyor. Bu algıyı kırmak için çalışıyoruz. Bunun böyle olmadığını biliyoruz. Bize 11 milyon insan oy veriyor, her kesimden oy alıyoruz. Biz CHP olarak sosyal demokrasiyi savunuyoruz. Sosyal demokrasinin ana felsefesi 'komşusu açken tok yatan bizden değildir' görüşüdür. Siyasal açıdan da dini açıdan da baktığınız zaman karşılığı var.
MÜTEDEYYİN İNSANLAR AYDINDIR: CHP; okuyan, hayatı sorgulayan, inançlı, inancını siyaset ve ticarete alet etmeyen mütedeyyin kesimle yıllarca iyi bir diyalog kuramadı. Şimdi zaman zaman bir araya geliyoruz. Oturup konuşuyoruz. CHP'yi görüyor ve diyorlar ki 'CHP buysa bizim bir sorunumuz yok.' İnsanların inançlarına ve dünya görüşlerine saygı duyuyoruz. Kendimizi bu kesime anlatmamız gerekiyor. CHP olarak mütedeyyin kesimle çok daha sıcak ve samimi bir ilişki kurmamız gerekir. Mütedeyyin kesimi muhafazakar kesim olarak görmüyorum. Bu kesim; aydın, okuyan, hayatı sorgulayan, olaylara sağlıklı bakan ve inançlı insanlardan oluşuyor. Ben mütedeyyinleri aydın olarak görüyorum. Mütedeyyin kesimi; CHP'ye mesafeyle bakan ve zaman zaman söylemlerinden tedirginlik duyan ve CHP'nin kendisini iyi anlatamadığı kesim olarak görüyorum.
SAĞIRLAR DİYALOĞU YAŞANDI: Biz mütedeyyin kesimle bir araya gelmek ve konuşmak durumundayız. Biz onların duygularına hitap ediyoruz. Bizim söylemlerimiz de onlara yabancı söylemler değil. Bütün mesele, bir araya gelip konuşmadık. Bir sağırlar diyaloğu içinden 3. kişilerin haberleriyle birbirimizi tanımaya çalıştık. Bu algıları yıkacağız, yıkmak zorundayız. Türkiye yeni bir sentezi yapmak zorunda. CHP olarak bunu biz yapacağız. Herkesin inançlarına, kimliğine saygılı Türkiye'nin sorunlarına kilitlenen ve bu sorunları sağduyuyla çözen bir sentez. Biz bunu yaptığımız zaman toplumun geniş bir kesiminden destek bulacağımızı düşünüyoruz. Niye bizi desteklemesinler niye bize oy vermesinler?
MÜTEDEYYİN KESİMDEN OY ALIRIZ: Mütedeyyin kesim AKP'nin bu durumundan rahatsız. İnançları samimi olarak yerine getiren kişiler toplumun bugün içinde bulunduğu ortamdan, vurgundan, yolsuzluklardan, insan hakları ihlallerinden ciddi ölçüde rahatsız. İlişkiyi samimi kurarsak, eminim ki biz mütedeyyin kesimden önemli oranda oy alırız. 



Bu haber 964 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,486 µs