En Sıcak Konular

PKK ne yapmaya çalışıyor?

20 Ağustos 2012 09:29 tsi
PKK ne yapmaya çalışıyor? Yüzlerce teröristin aylarca hazırlık yaparak gerçekleştirdiği eylemin sonuçsuz kalması karşısında iç ve dış kamuoyunu etkilemeye yönelik yeni stratejiye ağırlık verdiği anlaşılıyor.

PKK ne yapmaya çalışıyor? PKK’nın stratejisini çözme çabasına ek olarak, eylemlerin bu denli kolayca gerçekleştirilmesini nasıl okumak gerekir?

Birinci dünya savaşından sonra cetvelle sınırların çizildiği Ortadoğu’da aşiretlere dayalı ülke dağılımı, inanç gruplarına göre yeniden yapılandırılmak isteniyor. Bu oyun, küresel ölçekte bir hesaba dayalıdır.

Soğuk savaş dönemi ideolojik saflaşmasının mezhepsel eksende (Şii/Sünni) oluşması tasarlanıyor.

Şii Irak merkezi yönetimi, İran, Lübnan Hizbullah’ı ve Suriye Nusayri varlığına Türkiye’deki Alevi kesimin eklemlenmesi planlanıyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığından sonra CHP’deki mezhepsel dönüşüm, uluslar arası senaristler için çok uygun siyasal zemin olarak algılanıyor.

Projenin Türkiye ayağına yönelik girişimlerde “taşeron” olarak sahnede yerini alan PKK ise bir taşla iki kuş vurulabilirse kitlesel desteğini daha geniş yelpazeye yayabileceğini umuyor. Radikal sol örgütler de rejim karşıtı tüm güçlerle işbirliğine girerek durumdan vazife çıkarmaya çalışıyor.

“Alevilik dindir” çıkışıyla Alevi yurttaşlarımızı provoke etmeye çalışan CHP’li Aygün’ün merkezindeki Ovacık eylemi, bu büyük projeden bağımsız görülmemelidir.

BDP’li vekillerin radikal sol gruplarla çıkarma yaptığı Şemdinli şovu, uluslar arası tezgahın yerel unsurudur. PKK’lıların konvoyu durdurarak kameraları açtırıp nutuk çekmesi, sıradan bir eylem değildir.

Değişen strateji

Burada dikkat çekici olan, PKK’nın Şemdinli saldırısından sonra propaganda ağırlıklı eylemlere yönelmesidir. Yüzlerce teröristin aylarca hazırlık yaparak gerçekleştirdiği eylemin sonuçsuz kalması karşısında iç ve dış kamuoyunu etkilemeye yönelik yeni stratejiye ağırlık verdiği anlaşılıyor.

AK Parti Gürpınar İlçe Başkanı Hayrullah Tanış’ı günlerdir elinde tutan, Şemdinli İlçe Başkanı Fikri Algül için ölüm fermanı yayınlayan PKK’nın, Ovacık ve Şemdinli’deki eylemlerinin propaganda amaçlı olduğu açıkça ortaya çıkıyor.

Zaten CHP’li Aygün de bunu itiraf ediyor, “siyasi propaganda amaçlıydı” diyor, PKK’lı yönetici Fehman Hüseyin’in “kılına bile dokunmayın” talimatı üzerine serbest bırakıldığını söylüyor.

Şamil Tayyar / Star  (İlgili kısım)



Bu haber 1,473 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,478 µs