En Sıcak Konular

'OYAK ile Ergenekon ilişkisini gösteren delil yok'

14 Ağustos 2012 17:49 tsi
OYAK davasında savunmasını tamamlayan şirketin eski genel müdürü Orhan Çoban, kayıt cihazından görüntü kurtarma işleminin yapılmadığını öne sürdü.

Çoban, OYAK ile Ergenekon'un ilişkisini gösteren hiçbir belge bulunmadığını savundu.

Davanın bugünkü duruşmasında Çoban savunmasını tamamladı. Danıştay'ın güvenliğinden sorumlu olmadıklarını kaydeden Çoban, olay sonrasında da kamera kayıtlarına ihtiyaç duyulmadığını söyledi. Çoban, personel arasında telefonla yapılan görüşmelerdeki bilgi alışverişinin suç içerikli gibi gösterildiğini savundu.

Kendisi aleyhine soruşturma kapsamında ifade veren emekli asker Zahit Engin'in ifadelerini de kabul etmeyen Çoban, "Engin çekirdekten yetişmiş bir istihbaratçı olarak Ergenekon örgütüne dair bir bilgi vermiş olmalı. Vermemiş ise tüm bu bilgileri gizlemiştir. O zaman şimdi hakkında gereği yapılmalıdır. Mutlaka tanık sıfatı ile mahkemeye gelmeli. Engin, Ergenekon yapılanması ile ilgili bilgi vermeli ve Danıştay saldırısını kimlerin desteklediğini anlatmasını mahkemeden talep ediyorum." dedi.

Tüm faaliyetlerinin kayıt altında olduğunu belirten Çoban, Ergenekon ile OYAK'ın ilişkisini gösteren hiçbir belge de olmadığını ileri sürdü. Savunmasını tamamlayan Çoban beraatini istedi.

Çoban'ın savunmasında aynı ifadeleri bir çok kez tekrarlaması nedeniyle Mahkeme Başkanı Ali Alçık, "Savunma hakkı kutsaldır. Bu nedenle sözünü kesmedim. Ancak süre kısıtlı. Aynı şeyi 25-30 kez tekrarladınız. Bu savunma hakkını kötüye kullanmaktır." uyarısında bulundu.

Çapraz sorgusu yapılan Çoban'a Mahkeme Başkanı Alçık, "Olayın ardından elinizde bulunan hard diskleri neden 3.5 yıl adli makamlara vermediniz?" diye sordu. Çoban'ın , "İsteyen olmadı" cevabı üzerine Başkan Alçık, "Siz bu tür bulguları, sizden istenmeden vermiyor musunuz?" sorusunu sordu. Çoban bu soruya da, "Evet" cevabını verdi.

Mahkeme Başkanının, "Görüntülerin kayıtlı olduğu hard diski neden imha etmediniz?" şeklindeki sorusuna Çoban, "Danıştay saldırısına ilişkin davanın görüldüğü Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava sonuçlanınca başka yerlerde kullanabilirdik ancak kullanmayı unuttuk." diye cevap verdi.

Duruşma yarına ertelendi.

(CİHAN)

Bu haber 747 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,615 µs