En Sıcak Konular

Yılmaz: Aygün'ün kaçırılması kabul edilemez

14 Ağustos 2012 17:10 tsi
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasıyla ilgili, ''Kesinlikle hiç kabul edemeyeceğimiz bir durumdur, olmaması gerekendir'' dedi.

Uçakla Erzincan'a gelen Bakan Yılmaz'ı, Erzincan Havalimanı'nda Vali Selman Yenigün, AK Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy, partililer, bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar karşıladı.

Erzincan Valiliği'ni ziyaret eden Yılmaz, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Tunceli-Erzincan karayolunda son zamanlarda sürekli yol kesildiğini belirten bir gazetecinin, bununla ilgili alınacak tedbirleri sorması üzerine Bakan Yılmaz, ''Sadece bura değil, Diyarbakır veya diğer Hakkari'nin birçok yerinde de yol güvenliğinde bundan sonra sürekli olarak devriye çıkarılması uygulamasına geçilecektir'' diye konuştu.

Terörle mücadele çalışmalarına değinen Yılmaz, ''İnşallah daha iyi bir yere gidiyor. Ancak insanlar bir anda hastalanmadığı gibi hasta olduktan sonra bir anda iyileşemeyeceği gibi dolayısıyla terörle de mücadele de bir anda ortaya çıkmadı ki. Bir anda ortaya çıkmadı, bununla ilgili alınan tedbirler de bir anda sonuç vermez. Ancak belli bir süreç içerisinde, aziz milletimiz emin olsun ki terörün alacağı hiçbir mesafe yoktur. İnşallah daha iyi günler Türkiye'yi, bizleri beklemektedir'' ifadelerini kullandı.

-Milletvekili Aygün'ün kaçırılması-

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasına ilişkin görüşleri sorulan Yılmaz, ''Gerek bir milletvekili gerekse bir vatandaşımızın kaçırılması kesinlikle hiç kabul edemeyeceğimiz bir durumdur, olmaması gerekendir'' dedi.

Yılmaz, şöyle devam etti:

''Bunu yapanlar tarafında da kesinlikle kendilerine artı hiçbir şey getirmez. 30 yıldır devam ediyor, 30 yıldır bunlar belirli sürelerle kimilerini kaçırıyorlar. Zerre kadar mesafe alamazlar. Kazandıkları nedir? Milletin nefretidir. Bir de bunların hayatta barış istemedikleridir. Çünkü bu bir şekilde meslek haline gelmiş. Birinci husus bu. Bunların kendilerine hiç faydası yoktur, milletin nefretini kazanıyorlar. Tasvip edebilmek mümkün değil. İkinci husus, milletvekilimize geçmiş olsun diyoruz. Kaçıranlar, 'kaçırdık' tabirini kullanmıyorlar, 'alıkoyduk' tabirini kullanıyorlar. Ne fark edecekse, kişinin kendi iradesi dışında bir yerde tutulması, alıkonulması, bırakılmaması, özgürlüğünün kısıtlanması en büyük suçtur. Dolayısıyla da bu suçu işlemişlerdir. Yine 'birkaç gün tutacağız, ondan sonra da serbest bırakacağız' kendi açıklamalarıdır. Biz kısa zamanda serbest bırakılacağını düşünüyoruz. İçişleri Bakanlığımızın da çalışmaları devam ediyor. Bu arada ailesinin de bir talebi var ki aktif bir operasyonla milletvekilimizin hayatı tehdit altına bırakılmasın. İçişleri Bakanlığımız bir denge içerisinde elinden gelen çalışmayı da devam ettirmekte. İnşallah en kısa zamanda olumlu sonuç alınacaktır diye düşünüyoruz.''

Bakan Yılmaz, daha sonra kentte esnaf ziyaretinde bulundu.

Kaynak: AA



Bu haber 663 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,431 µs