En Sıcak Konular

Bağış: Kürtlerin en büyük düşmanı PKK

14 Ağustos 2012 16:50 tsi
AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış gündeme dair değerlendirmede bulundu. Bağış özellikle PKK konusunda önemli mesajlar verdi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ABD Başkanı Barack Obama’nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la telefonda konuşurken elinde beyzbol sopası bulunmasını eleştirmesine ilişkin, “Orada beyzbol sopası bizdeki tespih gibidir. Babalar çocuklarına büyüdüklerinde ilk onu alır. Ana muhalefet partisi her sopa gördüğünde geçmişte millete attıkları dayakları hatırlıyor olabilir. O yüzden de milletin vicdanında yargılanıp müebbet muhalefete mahkûm olmuş bir ana muhalefet partimiz var” ifadelerini kullandı.

Egemen Bağış bir televizyona yaptığı açıklamada, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılması konusunda “Bir milletvekili kaçırılmıştır kaçırılan sadece milletvekili değildir aynı zamanda terör örgütü kendi aklını kaçırmıştır. Artık çaresizliklerinin tükenmişliklerinin son nokatasına geldiklerinin göstergesidir” dedi.
CHP'nin meclisi toplamaya çalışmasını eleştiren Bağış,“Bugün meclisin toplanması sadece ve sadece örgüte ve örgütün borazanlarına yarar” diyerek “Bunu siyasi bir ranta dönüştürme çabaları geçmişin kötü alışkanlıkları. Hâlbuki milletimiz bunlara pirim vermiyor” ifadelerini kullandı.

-“KÜRT VATANDAŞLARIN EN BÜYÜK DÜŞMANI PKK’DIR”

Bakan, AKP olarak PKK’nın en büyük hedefinde olan siyasi hareket olduklarını belirterek, “Ama şundan da herkes emin olsun bu ülkenin Kürt vatandaşlarını en büyük düşmanı da PKK’dır. Sayın Aygün’ün kaçırılmış olması da ne kadar duyarsız olduklarının ne kadar kendi insanına bile mesafeli olduklarının çok net bir örneğidir” diye konuştu.

Hem Suriye’nin hem de İran’ın PKK’yı desteklediği iddialarına ilişkin bir soru üzerine Bağış, “Suriye’de büyük bir vahşet gerçekleşiyor şu an. Bir Şam şeytanı kendi vatandaşlarına silah doğrultmuş” diyerek Türkiye’nin bin yıllık bir devlet geleneğini temsil ettiğini ve bunlara karşı önlemlerin aldığını ifade etti.

Şamil Tayyar’ın Hüseyin Aygün’ün kaçırılmasının “danışıklı dövüş” olduğunu ima eden bir tweet attığına yönelik soruya ise Bağış, “Ben bu düşüncesine katılmıyorum. Ama Şamil Bey’den daha vahim bir şey varsa bir CHP milletvekilinin Şamil Bey’e küfürlerle cevaplar vermiş olmasıdır” yanıtını verdi.

-“AK PARTİ’NİN ŞEHİTLERİ KÜÇÜMSEYEBİLME İHTİMALİ YOKTUR”-

Bağış, Kılıçdaroğlu’nun, Çelik’in şehitlerle ilgili ifadelerine yönelik “Ucubeleri sustur” açıklamasını, “Şehitleri küçümsemek ne bizim haddimizdir ne de böyle bir şey aklımızın ucundan geçebilir. Hiçbir AK Parti’nin şehitleri küçümseyebilme ihtimali yoktur. Sayın Çelik’in sözlerini cımbızlayarak ona başka anlamlar yüklemeye kalkmak gerçekten Sayın Kılıçdaroğlu’nun artık siyasette içine düşmüş olduğu durumun çaresizliğin belki de bir göstergesi olarak algılanmalıdır diye düşünüyorum” değerlendirmesini yaptı.

-“ORADA BEYZBOL SOPASI, BURADA TESPİH”-

Kılıçdaroğlu’nun, ABD Başkanı Barack Obama’nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la telefonda konuşurken elinde beyzbol sopası bulunmasını eleştirmesine ilişkin ise Bağış, “Ben Amerika’da yıllarca kaldım. Orada beyzbol sopası, bizim buradaki tespih gibidir. Babalar çocukları büyümeye başlayınca beyzbol sopası alırlar. Ana muhalefet partisi her sopa gördüğünde geçmişte millete attıkları dayakları hatırlıyor olabilir. O yüzden de milletin vicdanında yargılanıp müebbet muhalefete mahkûm olmuş bir ana muhalefet partimiz var. Ama Amerikan kültürünün böyle bir algısı yoktur” diye konuştu.

Bakan Başığ, PKK’nın benzer eylemler yapacağına ilişkin bireysel kaygılarının olmadığını ve güvenliklerinin zaten olduğunu ifade ederek, “Örgüt aslında çok ciddi bir hassasiyet içindedir” dedi.

-“TÜRK VATANDAŞLARI 3-4 YIL İÇİNDE AB'YE VİZESİZ GİREBİLECEK”-

Bağış, Türk vatandaşlarının AB’ye vizesiz girme sürecinin 3-4 yıl sürebileceğini ifade ederek, “Bu sürecin sonunda Schengen bölgesine bizim vatandaşlarımız pasaportlarını göstererek girebilecekler, vize almadan girebilecekler diye düşünüyorum” dedi.
Türkiye’nin komşularıyla yürüttüğü diplomasinin eleştirilmesine ise Bakan Bağış, “Ben bu eleştirileri son derece yersiz görüyorum. Suriye’de kendi halkını katleden bir Esat rejimi varken biz ona alkış mı tutacaktık” yanıtını vererek, Türkiye’nin her zaman prensipli bir dış politika uyguladığını sözlerine ekledi. 

Bu haber 708 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,791 µs