En Sıcak Konular

Albayrak: Suriye muhalifleri Erdoğan'a çok kızgın

14 Ağustos 2012 15:44 tsi
Milliyet Gazetesi yazarı Aslı Aydıntaşbaş, gazeteci-aktivist Hakan Albayrak ve iddialı akademisyen Mehmet Karlı, Sıcak Temas'ta gazeteci Cengiz Çandar’ı ağırladı.Hakan Albayrak, şuan bombardıman altında olan ve sert bir direniş sürdüren Suriyeli mu

Sky360'da Sıcak Gündem’de Hüseyin Aygün’ün kaçırılması, Suriye meselesi, Akit’in Cengiz Çandar’ı hedef göstermesi gibi konular ele alındı. Hakan Albayrak Suriyeli muhaliflerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a çok kızgın olduklarını ifade ederek, “Suriye'deki muhaliflerden yana olmak lafla olmaz. Kurşunu bırakın ekmek bile bulamıyor muhalifler. Muhafazakar medya bile Suriye gerçeğini anlatmadı.Şuan bombardıman altında olan ve sert bir direniş sürdüren Suriyeli muhaliflerin Başbakan Erdoğan’a yönelik çok ağır eleştirileri var.Bütün dünyanın Türkiye’nin Suriyeli muhaliflere silah temin ettiğini düşündüğünü, Türkiye’nin bu kanaati değiştiremeyecek olmasına rağmen, böyle davranmaktan çekindiğini belirtti. Albayrak, “Zaten bu konuda yargılanacaksan, kanaati değiştiremezsin, bari silah ver. Suriye’de uzun süredir Cuma’lara isim konmuyordu. Bu Cuma günü kondu. ‘Uçaksavar istiyoruz’ ismi konuldu bu Cuma’ya. Bu Türkiye’ye açık mesaj” dedi

Albayrak, Türkiye’nin söylemiyle eylemi arasında büyük güç farkı olduğunu söylemdeki gücün eylemde karşılığı olmadığını belirterek, Suriyeli muhaliflere başından beri verilen desteğin, somuta çevrilmediğini, silah temin edilmediğini belirtti”


Programda Cengiz Çandar’ın hedef gösterilmesi ve Hüseyin Aygün’ün kaçırılması da masaya yatırıldı. Dörtlü arasında şu konuşmalar geçti:

Cengiz Çandar: "Hüseyin Aygün, Meclis'te bulunan 550 milletvekili içindeki en müspet 10 kişiden biri."

Aslı Aydıntaşbaş: "PKK, MHP'ye göstermediği tepkiyi Kemal Burkay'a gösterdi mesela."

Cengiz Çandar: "Aygün'ün kaçırılması büyük propaganda malzemesi. Kürt sorununda yaptığımız eleştirilere karşılık olarak hükümetin verdiği cevaplara argüman kazandıran bir eylem bu. PKK'nın taşeron örgüt olduğu düşüncesine ise katılmıyorum. PKK'nın kitle dayanağı, temsili bir gücü var. Kandil koca bir kütle. Öyle bir iki tepe değil."

Mehmet Karlı: "PKK, Hüseyin Aygün'ün tarz-ı siyasetini hedef alıyor. CHP'nin üçüncü yol arayışı PKK'yı rahatsız ediyor."

Cengiz Çandar: "Dersim'in özelliği Alevi Kürt olmasıdır. Dersim'de Alevi kimliği Kürt kimliğinin önündedir."

Aslı Aydıntaşbaş: "CHP'nin bir ikilemi var. Hüseyin Aygün gibilerinin yanında Canan Arıtman'ların da partisi CHP."

Hakan Albayrak: "PKK kendine rakip kabul etmiyor. Hükümet Kürtlerin bütün hakları verse de PKK silahlarını bırakmayacak. Sonuçta Kürt sorunun varacağı yer masaya oturulması olacaktır. Bu süreceğin varacağı yer yine Oslo'dur."

Mehmet Karlı: "CHP'de artık Kürt sorunu konusunda ikilik yok. Kılıçdaroğlu güçlü bir liderlik gösteriyor. Şamil Tayyar'ın ise adını dahi anmak istemiyorum. Ülkücü kökenliymiş, DSP'yi denemiş, şimdi AKP'li... Kariyerist biri."
Aslı Aydıntaşbaş: "Şehit olan Alevi askerin cenazesi için cemevinde resmi tören yapmadılar. Resmi töreni camide yaptılar..."
Aslı Aydıntaşbaş: "Geçmişte 28 Şubatçıların yaptırdığı karalama kampanyalarını 2012'de Akit gazetesi yapıyor."

Cengiz Çandar: "Akit gazetesinin yaptığı karalamada geçmişte olduğu gibi Şemdin Sakık şifresi kullanılıyor. 28 Şubatçıların yaptığı komplo ile Akit gazetesinin karalama kampanyasının aynı olması çarpıcı... Akit'in sicili benzer kampanyalarla dolu. Biraz deşince bunu istihbarat unsurlarının yönlendirdiğini öğrendim. Hrant Dink'e aynı yayın organlarının neler yaptığını unutmayalım. Hrant Dink'i öldürdüler... Ondan önce mesela Akın Birdal hedef gösterildi. Onu da vurdular... Akit'le derdim yok benim. Akit değil mesele, Akit'in kime hizmet ettiği..."

Hakan Albayrak: "Meseleye bir de iyi yönden bakalım. 13-14 sene önce hapisle yargılanıyordu Cengiz Çandar, şimdi yargılanmıyor."

Aslı Aydıntaşbaş: "İnsanları karalamak bu kadar kolay olmamalı."

Hakan Albayrak: "Akit'in tarzıyla yayın yapmayan gazete mi var?..."

Cengiz Çandar: "DGM savcısı 'burası Türkiye, uzatmayalım, kapatalım' dedi ve bana komplo kuranlarla ilgili hiçbir işlem yapılmadı."

Hakan Albayrak: "Suriye'deki muhaliflerden yana olmak lafla olmaz. Kurşunu bırakın ekmek bile bulamıyor muhalifler. Muhafazakar medya bile Suriye gerçeğini anlatmadı."

Mehmet Karlı: "Şemdinli'yi yazmayanlar Halep kapağı yapıp durdu..."

Hakan Albayrak: "Suriye'deki son cuma, 'uçaksavar istiyoruz' cumasıydı... Halep, Lazkiye kulislerinde Erdoğan eleştiriliyor."

Aslı Aydıntaşbaş: "Muhaliflerin insan hakları ihlalleri kuşkusuz ki var, fakat Suriye'de binlerce muhalif öldürüldü."

Mehmet Karlı: "Yıldırım Türker, Radikal'deki işini kaybetti. Tarhan Erdem'in yazıları durduruldu bu süreçte... Toplum Suriye konusunda hükümeti samimi bulmuyor. İnsanlar kendi çocuklarının savaşa alet edilmesini istemiyor." 

Bu haber 824 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,811 µs