En Sıcak Konular

Bağış: 3-4 yıl için Avrupa'ya vizesiz gidilecek

14 Ağustos 2012 15:43 tsi
NTV'nin sorularını yanıtlayan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, vizesiz Avrupa için tarih verdi. Bağış, “3-4 yıl içinde Türk vatandaşları AB ülkelerine vize almadan girecek” dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, NTV’nin canlı yayında Ankara Temsilcisi Nilgün Balkaç’ın sorularını yanıtladı.

Egemen Bağış’ın açıklamalarından satır başları şöyle;

“CHP’nin böyle bir günde çağrıda bulunması hiç samimi değildi. Terör örgütü milletvekilini değil, aklını kaçırmıştır. Meclis’in toplanması, terör örgütüne ve örgütün borazanlarına yarar. O milletvekillinin sevdiklerine kavuşması hepimizin ortak kanaatidir. Bu, TBMM’nin şahsına yapılmıştır. Meclis’te değil, arkadaşlarının evinde toplansalardı daha hayırlı bir iş yapmış olurlardı.

AK Parti üyeleri sadece kaçırılmadı, suikaste kurban gittiler. Kürt vatandaşlarının en büyük düşmanı PKK’dır.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Türkiye’deydi. ABD Ankara Büyükelçisi’yle bize yaptığı ziyaretle ilgili Hüseyin Aygün’le ilgili ABD’nin desteğini iletmesi, serbest bırakılması için dua etmeleri…

İnşallah bir an evvel serbest bırakılır ve sevdiklerine kavuşur. Kılıçdaroğlu’nun bugünkü açıklamalarını sorumsuzca buldum. Kendi içlerinde bile mesuliyeti önemsemediklerinin göstergesidir.

Suriye’de oyun içinde oyun var. Biz de bunlara karşı önlemlerimizi alıyoruz. Zulüm ile abad olunmaz. Uluslararası devletler Esad rejimine karşı desteğini çekmiştir. Türkiye Cumhuriyeti büyük devlet olduğunu gösteriyor.

Şamil Bey, eski bir gazetecidir. Bu düşüncesine katılmıyorum. Bir CHP’li vekilin Şamil Bey’e küfürlerle cevap vermesini de kabul etmiyorum. Bu işin içinde ne olup bittiği ortaya çıkacaktır.

Hüseyin Çelik, net açıklamalar yaptı. Şehitleri küçümsemek haddimiz değil, aklımızdan böyle bir şey geçmez. Onun sözlerini cımbızlamak doğru değildir.

Türkiye'de tespihle oynanması ne olarak anlaşılırsa ABD’liler için de beyzbol sopası o anlama gelir. CHP'liler sopayı her gördüklerinde geçmişte vatandaşlara attığı sopayı hatırlıyor olabilirler.

Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlettir. PKK sadece bir terör örgütü değil, ciddi bir uyuşturucu çetesidir. İnsan kaçakçılığı da yapıyorlar. Rantın elden gideceği için tedirginlerdir.

Avrupa Birliği süreci en önemli reform sürecidir. Reformlar konusunda çok kararlı ilerliyoruz. Rumların Dönem Başkanlığı’nda iki ay geçti, AB ilişkilerini olumsuz etkilemedi. Komisyonla iletişim halindeyiz. Bizim AB sürecimizde reform ve yaşam standartlarını yükselmek için çalışıyoruz. Durmak yok, reform sürecine devam diyoruz.

Avrupa Birliği konusunda coşkumuz daha güçlü devam ediyor. AB ekonomik birlik değil, barış projesidir. Ekonomik sıkıntıları olabilir, biz reformları kendi halkımız için yapıyoruz. Bizim için AB’nin ülkeleri değil, ilkeleridir.

Bağış, Türk vatandaşlarının Avrupa Birliği ülkelerine ne zaman vizesiz girebileceğiyle ilgili bir soru üzerine, "Benim tahminim, başlattığımız süreç 3-4 yıl sürecektir. Bu sürecin sonunda Türk vatandaşları, Schengen bölgesine vize almadan gidebileceklerdir. Bu vize, AB müktesabatına aykırıdır." dedi.

Bu haber 652 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,932 µs