En Sıcak Konular

Ömer Çelik'ten flaş açıklama

14 Ağustos 2012 15:43 tsi
Ak Parti Başbakan Yardımcısı Ömer Çelik PKK terör örgütü tarafından kaçırılan Aygün hakkında açıklamalarda bulundu.

AK Parti Merkez Yönetim Kurulu öncesi açıklamalarda bulunan Çelik, kaçırılan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ile ilgili konuştu. Çelik özellikle PKK'nın sol ve Alevi kimlikleri üzerine baskı kurmaya çalıştığını kaydetti.

Çelik yaptığı açıklamada, 'Bu saldırı TBMM'nin manevi ve maddi şahsiyetine yapılmıştır. Terör örgütünün hedef almasını göstermektedir bu olay. Uzun zamandır PKK ile yapılan analizlerde mağdur kesimlerin müttefiki olarak kendini göstermeye çalışıyor. Seçimlere de şöyle yansımıştı BDP'nin bir çatı partisine dönüşeceği söylemi kullanılmıştı. Aslında PKK başka bir şey yapmak istiyor. Alevi kimliğini kullanarak, bir milletvekilini kaçırarak o milletvekilinin bir özelliği var alevi kimliği konusunda ileri söylemleri var dolayısıyla PKK'nın en büyük meselesi Aleviler içerisindeki siyasileri ve kanaat önderlerini kendi içinde göstermeye çalışıyordu. BDP Tunuceli'de beklediği oyu alamadı. PKK'nın sol alevi kesimler üzerinde bir tasarrufta bulunma niyetinde olduğunu kendileri de söylüyordu.Bunu yaparak geçmişte Kürt milleti üzerinde kurduğu baskıyı bugün Aleviler üzerinde de kurmaya çalışıyor.

PKK'ya yakın çevreler ne diyorlardı devlet çoğulculuğa izin vermiyor, asimilasyon uyguluyor demeye getiriyordu. Bugün bütün bu asimilasyonlar bitmesine rağmen bin yıllık Kürt kimliğini bugün asimile eden PKK'dır. Bunun aynısını nasıl ki Güneydoğu'da farklı kimlikleri bastırdı, tehdit etti. Referandum öncesinde bizzat BDP milleti tehdit etti. Ahmet Türk kendisi gibi düşünmeyenleri hain ilan etti. PKK baskı yaparak Güneydoğu'da kurduğu hakimiyeti Aleviler üzerinde de kurmaya çalışıyor. PKK şunu yapmaya çalışıyor. Kendisine modül bir devlet kurmaya çalışıyor. Ne diyor 'Gözaltına aldık, alıkoyduk' bu bir devlet söylemidir. PKK'nın artık kürt kimliğini savunması ya da Türkiye'de demokrasi anlamında silaha sarıldığını söylemesi boşa çıkmıştır. PKK kendisine kim işlev verirse onun adına çalışan bir organizasyon haline gelmiştir. PKK artık Türkiye'nin dış politikadaki etkinliğini kırmak üzere hangi güçle çalışıyorsa onun yolunda ilerliyor.

Zaten, muhafazakar alevi vatandaşlar üzerinde bir etkisi olmayacağı açık. Nasıl ki kendisi gibi düşünmeyen kürdü baskı altına aldıysa bugün aynısını Aleviler üzerine taşımaya çalışıyor. CHP basiretsiz davranıyor. PKK'nın ortaya koyduğu sözde eylemle meclisin stratejisini belirlemeye çalışmak zaafiyeti ortaya çıkartır. CHP'nin yaptığı şudur kendi milletvekilleri kaçırılmıştır. PKK Türkiye'nin demokrasisini hedef almıştır. AK Parti burada doğru bir duruş sergileyerek hele hele bu zamanlama yine kayda geçecektir. CHP'nin yaptığı bu teklifi kabul etmemekle birlikte biz bu teklifi gayri ciddi olarak değerlendiriyoruz' dedi.(ajanslar)



Bu haber 686 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,333 µs