En Sıcak Konular

Hüseyin Aygün derhal serbest bırakılmalıdır!

14 Ağustos 2012 14:33 tsi
Türkiye Barış Meclisi, Hüseyin Aygün'ün PKK tarafından kaçırılması üzerine bir basın açıkması yaptı. Yapılan basın açıklamasında 'Hüseyin Aygün derhal serbest bırakılmalıdır' talebi dillendirildi.

İşte Türkiye Barış Meclisi'nin yaptığı açıklamanın tam metni:


Cumhuriyet Halk Partisi Tunceli (Dersim) Milletvekili Hüseyin Aygün, 12 Ağustos 2012 günü akşam saatlerinde, Tunceli-Ovacık Karayolu’nun 35. Kilometresinde, HPG militanları tarafından kaçırılıp alıkonulmuştur.

Gerekçesi ne olursa olsun bu kaçırma eyleminin halkın oyları ile seçilmiş sivil bir kişiyi hedef alması nedeniyle kaygı verici buluyor ve kınıyoruz.

Bu eylem, bugün ülkenin ve bölgenin içinde bulunduğu savaş ve şiddet ortamının hangi tehlikeli boyutlara sıçrayabileceğini göstermesi bakımında önem taşımaktadır.

HPG güçlerinin son dönemlerde kaçırdığı / alıkoyduğu aralarında çok sayıda sivilinde bulunduğu insan sayısı 140 civarındadır. Özellikle sivillere yönelik bu tür eylemleri kabul edilemez buluyor, başta Milletvekili Hüseyin Aygün olmak üzere kaçırılıp alıkonulan herkesin derhal serbest bırakılmalarını talep ediyoruz. Türkiye Barış Meclisi olarak da bu kişilerin serbest bırakılmasını kolaylaştıracak her türlü görev ve sorumluluğu üstlenebileceğimizi de açıkça beyan ederiz.

Hüseyin Aygün’ün alıkonulmasından sonra siyasal iktidar tarafından yapılan şiddet ve çatışmayı körükleyici, gerilimi tırmandırıcı nitelikteki spekülatif açıklamalar kaygı vericidir. Bu açıklamalar, güvenlik güçlerinin Hüseyin Aygün’ün yaşamını tehlikeye atacak girişimlerde bulunmasına hiçbir biçimde yol açmamalıdır.

Bugün, dünyada, savaşın olduğu kadar barışın da merkezi bölgemizdir. Arap baharı olarak adlandırılan halk hareketleri sonucu bölge diktatörleri teker teker yıkılıyor. Ancak bölge, dünya barışını tehdit eden ekonomik krizlerin, çıkar çatışmalarının, yeni paylaşım arayışlarının da uygulama ve müdahale alanı. Bu açıdan Türkiye’nin barışı, bölge barışının tesis edilmesi açısından öncelikli bir öneme sahiptir. Bu nedenle barış savunucuları olarak Kürt Sorunu’nun demokratik ve siyasi zeminde çözümünü zora koşacak, barış sürecine zarar verecek her türlü tutum ve eylemin artık terk edilmesi gerektiğine inanıyoruz.

35 yıldır denenen ama hiç bir sonuç vermediği defalarca kanıtlanmış olan imha ve inkâr amaçlı, çözümsüzlüğe endeksli güvenlikçi politikalara derhal son verilmelidir. Halkın bilgi alma hakkını engelleyen, sansürcü ve yasakçı tutumlardan vazgeçilmeli operasyonlara son verilmelidir.

Gün, tüm silahların susması ve müzakerelerin başlatılması günüdür. Gün, temel hak ve özgürlüklerin geliştirilmesi, Kürt halkının haklı taleplerinin anayasal güvence altına alınması günüdür. Aksi takdirde Ortadoğu batağı Türkiye’yi de içine çekecektir.

Türkiye Barış Meclisi 

Bu haber 607 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,051 µs