En Sıcak Konular

Madımak olayına yeniden soruşturulma talebi

14 Ağustos 2012 12:49 tsi
Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, 72 dernekle birlikte Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le görüşerek Madımak olayının yeniden soruşturulmasını isteyeceklerini söyledi

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Madımak olayının yeniden soruşturulması için 72 dernekle birlikte Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le Çankaya Köşkü'nde görüşeceklerini söyledi.

Ankara Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Salonunda Sivas Kültürel ve Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından iftar yemeği düzenlendi. Bu yıl 23.sü düzenlenen geleneksel iftar yemeğinde konuşan Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, "Sivaslılar, Alevi-Sünni diye ayrılmasın şucu, bucu diye parçalanmasın. Ne buna Türkiye'nin tahammülü var nede Sivas'ın, ne de Sivaslıların tahammülü var.

İşte bu noktada geldiğimiz nokta iyidir. Bakın, 2 Temmuzda 72 tane örgütü sizin Ankara'dan Sivas'a gönderdiğiniz arkadaşınız Doğan Ürgüp bir araya getirdi. Madımak hadiselerine el koydu. Ardından Başbağlar'da aynı şeyi yaptık. Arkasından çok tanınan bir ulusal televizyon programında Sivas'ın gerçeklerini bütün çıplaklığıyla ortaya koyduk" şeklinde konuştu.
Sivas bundan sonraki süreçte Madımaklarla anılmaması gerektiğini anlatan Başkan Ürgüp, şöyle devam etti: "Sivas hak ettiği şekilde anılmalı.

Tabiî ki haksız yere öldürülenlerin vebalini kim suçluysa onlar çekmeli. Bu konudaki yargının derinleştirilmesi lazım. Bu hafta 72 dernekle birlikte Sayın Cumhurbaşkanımıza çıkarak Devlet Denetleme Kurulunun devreye girmesi gerektiğini ileteceğiz. DDK el koysun bu işe. Sivas hadiseleri Madımak olayı yeniden soruşturulsun. Birliğimiz beraberliğimiz için çok önemli."



Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,377 µs