En Sıcak Konular

Bakan Suat Kılıç: Tarihi bir başarı kazandık

11 Ağustos 2012 18:14 tsi
Londra Olimpiyatları kadınlar 1500 metre finalinde Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut'un kazandığı altın ve gümüş madalyayı değerlendiren Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç: "Sadece altın ve gümüş kazanmadık; çok daha tarihi bir başarı kazandık." dedi.



Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Londra'da konakladığı Taj Hotel lobisinde Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, antrenörler Süleyman Altınok ile İhsan Alptekin, milli atletler Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut'u kabul etti.

Bakan Suat Kılıç, Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut'u başarılarından dolayı kutladı. Kılıç, "Bugünleri yaşatan Allah'a şükrediyorum. Kızlarımız, milletimizin dualarını, iyi niyetini ve desteklerini arkasına alarak çok büyük bir başarıya imzalarını attılar. Sadece bir altın ve gümüş kazanmadık; çok daha tarihi bir başarı kazandık." diye konuştu.

Ata sporu olarak bilinen sporların olduğunu dile getiren Suat Kılıç, "Bunun yanında atletizm gibi başlangıçta yabancı gibi görünen; ama Anadolu kızlarının delikanlılarının büyük çabalar, gayretler ve motivasyonlar neticesinde dünyaya isimlerini marka olarak kabul ettirdikleri bir branş var. Bunu biz dün gece Londra Olimpiyat Stadı'nda gördük. Hep birlikte yaşadık." ifadelerini kullandı.

BAŞKA ROL MODEL ARAMAYA GEREK YOK

Bakan, çocuklara başka coğrafyalardan rol model aramaya gerek olmadığını, dün elde edilen başarının ardından görmüş olduklarını kaydetti.

Olimpiyatta koşup ilk iki sırada yer almanın her millete nasip olmadığını ifade eden Bakan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Londra'da bu dün gece Türk milletine nasip oldu. Emek veren herkesi bir kez daha kutluyor, yürekten tebrik ediyorum."

BÜYÜK BRİTANYALI SPORCUYA YANIT

Büyük Britanyalı atletlerin 1500 metre yarışında diğer sporcuların dopingli olduğu yönünde açıklamalarının sorulması üzerine Bakan Kılıç, "Kızlarımızın hiç de öyle bir görüntüsü yok. Ama Dünya Antidoping Ajansı (WADA) var. Alınan numuneler doğrultusunda gerekli tespitler yapılacaktır. Ben öyle bir açıklama duymadım. Duymamayı da tercih ediyorum. Bizim o kadar büyük başarımız var ki kimsenin ne dediğine takılmayalım. Biz kendi başarımızın tadını çıkaralım." cevabını verdi.

OLİMPİYATLARDA MADALYA ALAN VE ALACAK OLAN SPORCULARA MÜJDE

Bakan Kılıç, Londra Olimpiyatları'nda madalya alan sporcuların isimlerini rengine göre Türkiye'de çeşitli tesislere verileceğinin müjdesini verdi. Madalya alan sporcuların isimlerini Türkiye'deki önemli tesislerde yaşatacaklarını açıklayan Kılıç, "Olimpiyat madalyası kazanan sporcularımızın isimlerinin yaşaması için bu dünyadan ayrılmalarını beklemeyeceğiz. Hayattayken isimlerini yaşatacağız ki hem kendi motivasyonları artsın hem de arkadan gelen gençlere antrenörlere, 'Bakın bu salonun ismi olimpiyatlarda madalya alan ablanızın adı' deme imkanı versin." şeklinde konuştu.

TATMİN OLUNACAK VE YETERLİ BULUNACAK MADALYA SAYISI YOK

Şimdiye kadar alınan madalya sayısının yeterli olup olmadığı yönünde bir soruya ise Kılıç, "Tatmin olunacak, yeterli bulunacak madalya sayısı yok." dedi.

Bakan Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizim için önemli olan sporcularımızın en üstün performansı ortaya koymaları ve en yüksek başarı düzeyiyle Türkiye'ye dönmeleridir. Biz bugüne kadar madalya tahmininde bulunmadık. Yarın da tahminde bulunmayacağız. Türk gençleri ne kadar madalya kazanırsa kazansınlar. kazanmanın sınırı yoktur. Daha fazla madalya kazanmalarını arzu ediyoruz."

(CİHAN)

Bu haber 755 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,805 µs