En Sıcak Konular

Kurtulmuş'tan AK Parti'yle birleşme açıklaması!

8 Ağustos 2012 16:09 tsi
Hakkari'de 6 asker ve 2 korucunun şehit düşmesiyle sonuçlanan terör saldırılarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, “Öyle görünüyor ki bizim bu saldırılara maruz kalan karakollarımız maalesef kendini koruya

Bunların gözden geçirilmesi, uzmanların bu konuda konuşması lazım” dedi. Kurtulmuş, AK Parti ile birleşme konusunda ise “Bu prosedür devam ediyor. Bayramdan sonra zannediyorum ki şekillenir” diye konuştu.

Kurtulmuş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesislerinde Önder İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği'nin düzenlediği geleneksel iftar yemeğine katıldı. Burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını değerlendiren Kurtulmuş, AK Parti ile birleşme süreciyle ilgili “Bu prosedür devam ediyor. Bayramdan sonra şekillenecek. Bayramdan sonra zannediyorum ki şekillenir” diye konuştu.
Hakkari 'de 8 askerin şehit düşmesiyle sonuçlanan saldırıları değerlendiren Kurtulmuş, “Uzunca bir süredir maalesef bu terör olayları tam da terörle çok keskin bir mücadele yapılmışken arkasından yeniden böyle olaylar başladı. Belli ki belli yerlerden belli merkezlerden düğmeye basıldı.

Başından itibaren yılardır terörü sadece terör olarak ifade etmiyoruz. Bugün bütün cümle alem biliyor ki ne PKK'nın ne de başka bir terör örgütünün yapmış olduğu işler tek başına yapabileceği işler değildir. Mutlaka arkasında bir takım büyük güçler vardır. Başka güçlerin istihbarat, lojistik desteği vardır. Her türlü desteği vardır. Lanetliyoruz. Artık Türkiye bu terörü bitirecek adımları ele almalıdır, bunu yaparken de terörü sadece bir güvenlik meselesi olarak görmemeli” dedi.

Kurtulmuş "Artık Güneydoğu Anadolu da ki birliklerimizin çok kolay saldırılara muhatap olmaması lazım. Mühim olan en iyi teknolojiyi almış, savaşma nitelikleri yüksek olan uzman ordunun oluşmasıdır. Terörle mücadelede 30 yıldır söylendi durdu görüyoruz ki ciddi şekilde askerlerimizin terör örgütüne karşı son derece iyi donatılmış birimlerle mukabele etmemiz gerekir. İnşallah bu son saldırılar bunları gözden geçirmemize vesile olacak" diye konuştu.(Ajanslar)



Bu haber 682 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,906 µs