En Sıcak Konular

Bu illerde kuvvetli yağışa dikkat!

8 Ağustos 2012 15:10 tsi
Yurdumuzun bazı bölgelerinde yağışlar sürüyor. Yağışların bazı illerimizde kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak. Yağış beklenen iller:

İç Anadolu'nun kuzeyi ile Karadeniz bölgesinde yağışlar sürüyor. Yağışların; Sinop, Samsun, Ordu, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu arada, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Çankırı ve Ankara'nın kuzeydoğu kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Sinop ve Samsun ile Ordu'nun batı kesimlerinde yerel olarak şiddetli (76-100 kg/m2), öğle saatlerinden sonra Trabzon'un doğu ilçeleri ile Rize ve Hopa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (20-50 kg/m2) olması bekleniyor.
Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice esecek.

-KUVVETLİ VE YEREL ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların; Sinop ve Samsun ile Ordu'nun batı çevrelerinde yerel olarak şiddetli (76-100 kg/m2), öğle saatlerinden sonra Trabzon'un doğu ilçeleri ile Rize ve Hopa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (20-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, su baskını, heyelan, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Az bulutlu ve açık, sabah saatlerinde Anadolu Yakası yer yer sisli (35)
ANKARA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinde kuzeydoğu kesimleri kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (32)
İZMİR: Az bulutlu ve açık (38)
ADANA: Az bulutlu ve açık (37)
ANTALYA: Az bulutlu ve açık (39)
SAMSUN: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; kuvvetli ve yerel olarak şiddetli olması bekleniyor. (28)
ERZURUM: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (29)
VAN : Az bulutlu ve açık (29)
DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık (40)

BÖLGE BÖLGE HARİTALI 5 GÜNLÜK HAVA HARİTALARINA BAKMAK İÇİN BU LİNKİ KULLANABİLİRSİNİZ

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Az bulutlu ve açık, zamanla doğusunun parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeyi parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Kırıkkale, Yozgat, Sivas ile Ankara'nın kuzeydoğu kesimlerinin kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
BATI KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, doğusu ile zamanla bölge genelinin kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Sinop çevrelerinde yerel olarak şiddetli (76-100 kg/m2) olması bekleniyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Samsun ve Ordu'nun batı kesimlerinde yerel olarak şiddetli (76-100 kg/m2), Trabzon'un doğusu, Rize ve Hopa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (20-50 kg/m2) olması bekleniyor.
DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimleri parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan ve Iğdır çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,340 µs