En Sıcak Konular

İsrail dostları Romney'nin arkasında

8 Ağustos 2012 14:45 tsi
İsrail dostları Romney'nin arkasında ABD başkan adaylarından Mitt Romney'in en önemli üç bağışçısı yayılmacı İsrail hükümetinin de en büyük destekçileri..

Geçtiğimiz ay sonunda İsrail'i ziyaret eden ve Kudüs'te Yahudi destekçileriyle bir araya gelen ABD'nin Cumhuriyetçi başkan adayı Mitt Romney uzun yıllardır işgalci İsrail devletinin önemli isimlerinden maddi yardım alıyor.

30 Temmuz sabahı, Yahudi donörler ile Kudüs'teki ünlü Kral David otelinde buluşan Romney, militarist ve yayılmacı bir İsrail hükümeti isteyen zengin isimlerin gözdesi..
Bu bağışçılar uzun zamandır Romney'in başkanlık emellerini maddi yardımlarıyla destekliyor.

Bazısı Yahudi bazıları da radikal Hıristiyan olan bu bağışçılar, İsrail'e karşı düşmanca bir politika yürüttüğünü düşündükleri Barack Obama'yı göndermeye kararlı. Obama'nın "neredeyse bir önceki yönetimle mukayese edilemeyecek bir şekilde" İsrail'e destek verdiğini söyleyen Tel Aviv yönetimine rağmen bağışçıları İsrail yerleşimlerine yönelik hiçbir eleştiride bulunmayacak, İran'a karşı daha sert olacağına inandıkları Romney kampına para veriyor.

Bu bağışçılar arasında kumarhane kralı Sheldon Adelson başı çekiyor. Romney için şimdiye kadar 10 milyon dolarlık bağışta bulunan Adelson, ABD hükümeti tarafından rüşvetten soruşturma altında.

Sendika karşıtı Adelson aynı zamanda ideolojisini yansıtan kuruluşlara milyonlarca dolar vermiş büyük bir Siyonist. İsrail'e olan bağlılığını ABD ordusu yerine İsrail ordusunda görev yapmayı tercih edeceğini söyleyerek anlatıyor.

Adelson geçtiğimiz yıl İsrailli gençlerden oluşan bir gruba "Müslüman öğrenci örgütlerinin kampüsleri devralmasına izin vermeyin, İsrail'e yardım için çalışın" tavsiyesinde de bulundu.

Ülkenin önde gelen İsrail lobi grubuna para aktaran, İsrail'in Batı Şeria'da yerleşim projesini destekleyen ırkçı bir grubu, Kudüs'ün tamamının İsrail tarafından ilhakını isteyen bir grubu ve Cumhuriyetçi Yahudi Koalisyonu'nu maddi olarak destekleyen Adelson, aynı zamanda İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun yakın bir müttefiki ve ücretsiz bir İsrail gazetesinin kurulcusu...

MÜSLÜMAN KARŞITI

Bir evanjelik Hıristiyan olan Foster Friess, 2008 yılında milyonlarca Amerikalı'ya gönderilen Müslüman karşıtı film "Obsesyon: Radikal İslam'ın Batı'ya Karşı Savaşı" ile Obama'ya karşı başlatılan kampanyaya destek verdi. İsrailli yerleşimcilerle bağlantıları olan bir grup tartafından piyasaya sürülen filmin satın alınması çağrısıyla bir YouTube videosu yayınladı. Friess, mevcut İsrail hükümeti ve Romney gibi aynı zamanda İran üzerine odaklanmış ve ağır yaptırımlar için yürütülen lobi faaliyetlerine büyük destek sağlıyor.

Romney'nin bir başka kumarhane kralı, Siyonist bağışçısı Irving Moskowitz. Huffington Post, Moskowitz'in Romney'e verdiği parayı "Bugüne kadar ABD seçim siyasetine en büyük katkısı" olarak niteledi.

Moskowitz Kudüs'te İsrail'in yerleşim projesini güçlendirmeyi hedefleyen girişimlerin anahtar destekçilerinden biri.. Birçok Filistinli'yi Kudüs'ten çıkaran projelerde Moskowitz önemli bir oyuncu olmuş.

Moskowitz İsrail yerleşimleri için işgal altındaki Doğu Kudüs'te toprak satın alan, özellikle Şeyh Cerrah mahallesinini yahudileştirilmesinde öncü rol oynayan biri. Siyonist donör, ırkçı Yahudi gruplara verdiği destekle de tanınıyor.



Bu haber 733 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,129 µs