En Sıcak Konular

Samsun yine sele teslim oldu

8 Ağustos 2012 13:53 tsi
Samsun'da gece saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli yağış, dere taşkınlarına neden oldu, ekili tarım arazileri su altında kaldı.


Atakum ilçesinden geçen Kürtün Çayı taşınca, dere yatağı çevresindeki evler su altında kaldı, ekili tarım arazileri zarar gördü. Yeşildere Mahallesi Karayolları mevkisinden denize dökülen çay, buradaki 3 köprü için tehlike oluşturunca, trafik polisleri araç geçişlerini kontrollü olarak sağlamaya başladı.

Söz konusu alanda ev ve arazisi bulunan İlhan Ethem Yolcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk kez çayın debisinin bu kadar yükseldiğine şahit olduğunu belirterek, ''Burada tarım arazilerimiz ve meyve bahçelerimiz su altında kaldı. Asma köprümüz sulara kapıldı. Yetkililerin burada önlem almasını bekliyoruz'' dedi.

Elmaçukuru köyünde de mahsur kalan vatandaşlar olduğu ihbarını alan arama kurtarma ekipleri, köye hareket etti. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne bağlı sivil savunma ekipleri ile Samsun Off-Road Kulübü üyeleri, köye ulaşmaya çalışıyor. Köyde arama kurtarma çalışmalarına katılmak için Merzifon'dan 2 helikopterin havalandığı öğrenildi.

-Bafra'da mahsur kalan 20 kişi kurtarıldı-

Bafra ilçesinde ise Terziler, Kuşluhan ve Türkköy köylerinde heyelan meydana geldi. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin, bu köylerde mahsur kalan ve yardım isteyen 20 vatandaşı kurtardığı, yaralanan bir vatandaşın Bafra Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı bildirildi.

19 Mayıs ilçesinde de sabah 05.00'da başlayan yağış, Engiz Deresi'nin debisinin yükselmesine neden oldu. Taşan dere, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Şehir Parkı ve Kumcağız Mahallesi'nin su altında kalmasına neden oldu.

Derenin taşması sonucu Sinop-Samsun karayolunda trafikte aksamalar yaşandı. Sökülen ağaçların birikmesiyle tıkanan karayolunda 2 saat trafik akışı sağlanamadı. Temizlik ekiplerinin yolda birikenleri temizlemesinin ardından karayolu tek şeritten trafiğe açıldı.

Şehir Parkı'ndaki çok sayıda aracın su altında kaldığı, dere kenarındaki tarım arazilerinin de zarar gördüğü gözlendi. Bu arada tarım sulaması yapan çiftçilerin çok sayıda su motoru ise sulara kapılarak kayboldu, bazı vatandaşların hayvanları da telef oldu. İlçe Jandarma Komutanlığı binası ile birçok iş yeri ve depoları da su bastı.

-Kalp krizi geçiren yaşlı kişi öldü-

Bu arada, Kumcağız Mahallesi sahilinde dere kenarına biriken odunları toplamaya çalışan Ayhan Asılkefeli (67), suların üzerine geldiğini görünce kalp krizi geçirdi. Çevredeki vatandaşlarca Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Asılkefeli, müdahaleyi rağmen kurtarılamadı.

İlçenin sahil mevkisindeki yazlıkçıların evlerini boşaltmaları yönündeki uyarılar üzerine vatandaşlar yazlıklarını boşalttı.

Kaynak: AA



Bu haber 525 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,051 µs