En Sıcak Konular

Özal iflas ettiği haberlerini yalanladı

8 Ağustos 2012 13:21 tsi
Irak Kerkük’te 30 milyon dolar aldığı ve inşaatını yarım bıraktığı öne sürülen 8. Cumhur Başkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal, “Böyle bir şey mümkün değil, aksine devletten 15 milyon dolar alacağım var” dedi.

Ahmet Özal, Kerkük'te devam ettikleri Özal City projesinde taşeron değiştirdiklerini ve bu nedenle kendilerine iftira atıldığını belirterek, "Iraklı ve Türklerden oluşan taşeronlardan memnun değildik ve değiştirdik. Bundan sonra da bu tür söylentiler yayıldı.

Demek ki menfaatlerine dokunduk" diye konuştu. Para alıp kaçmasının ve Irak'ı terk etmesinin mümkün olmadığının altını çizen Özal, şunları söyledi:;

"İşimin başındayım. İnşaatta yüzde 85 seviyesine ulaştık. 6 ay içinde inşaatı bitirmiş olacağız. Projenin toplam değeri 30 milyon doların biraz üzerinde. Henüz bu projeden para kazanamadık. Benim Irak devletinden 15 milyon dolar alacağım var."

Yeni proje peşinde

Ahmet Özal, ayın yarısını Irak'ta geçirdiğini ve projeyi yakından takip ettiğini anlatarak, Irak'ın bir diğer kenti olan Dohuk'da da 160 dairelik bir projenin inşaatını sürdürdüğünü açıkladı. Bu projede de inşaatı yüzde 70 oranında tamamladıklarını ifade eden Özal, Irak'ta yeni projelerle ilgili görüşmelerin sürdüğünü anlattı.

Özal, bu kapsamda Bağdat, Basra ve Necef'te altyapı projeleriyle ilgilendiklerini vurgulayarak, "50milyon ile 500 milyon dolar arasında farklı büyüklükteki projelerle ilgili görüşmelerimiz sürüyor. Özellikle Arap bölgesinde projeler yapacağız" dedi.

IRAK'TA 4 MİLYON KONUT YAPILACAK

Ahmet Özal, Irak'ta  Türk firmaları için büyük fırsatlar olduğunun altını çizerek, siyasi sıkıntıların giderilmesiyle bölgede çok sayıda iş alınabileceğini kaydetti.

Özal, Irak'ta 20-30 yıl daha iş yapılabileceğini dile getirerek, "Irak'ta 4 milyon konut ihtiyacı var.Türkiye için büyük fırsat sunuyor. Irak Türkler için önemli bir inşaat ve ticaret pazarı" diye konuştu.

milliyet

Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,402 µs