En Sıcak Konular

MHP: Sözün bittiği yerdeyiz CHP bunu bilsin

8 Ağustos 2012 12:53 tsi
MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, CHP'nin Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırmasıyla ilgili ''Türkiye Cumhuriyeti terör konusunda sözün bittiği yerdedir. CHP'nin de bunu anlaması gerekmektedir'' dedi.

Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında siyasi gelişmeleri değerlendirdi. Yeniçeri, Türkiye'nin Malatya Kürecik'e füze kalkanının kurulmasına izin vererek İran'la ilişkilerin kökten değişmesine neden olduğuna dikkati çekti.

Türkiye'nin son zamanlarda takip ettiği Suriye politikasının İran ile ilişkileri dönüşü olmayan bir mecraya soktuğunu öne süren Yeniçeri, ''Çünkü Türkiye-Suriye ilişkileri, özünde Türkiye-İran ilişkisi anlamına gelmektedir. İran Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Said Celili, Suriye'nin 'direniş ekseni'nde önemli bir yeri olduğunu ve hiçbir biçimde bu eksenin parçalanmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Celili'nin 'direniş ekseni' tanımlaması içerisinde İran, Suriye, Lübnan'daki Hizbullah ve Gazze'deki Filistinli İslamcı örgüt Hamas'ın bulunduğunu herkes tahmin edebilir'' diye konuştu.

Türkiye'nin Suriye politikası nedeniyle PKK'nın taktik değiştirip cephesel saldırılara başladığına işaret eden Yeniçeri, ''PKK, başından bu yana ABD'nin dolaylı ve üstü kapalı desteğiyle eylemlerini sürdürüyordu. Artık bu desteğin ardına Irak, Suriye ve İran da eklenmiştir. Ayrıca PKK'nın Suriye'nin kuzeyinde yarattığı emrivaki de sonuç vermiştir'' görüşünü savundu.

-''CHP, 'gel konuşalım' partisine dönüştü''-

Yeniçeri, CHP'nin terör gündemli olarak TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırmasıyla ilgili olarak, ''MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin '5 saat konuşacağınıza Şemdinli'de 5 saat devletin gücünü gösterin' yaklaşımına karşı, CHP'li Sayın İnce, seviyesiz ve laubali bir üslup içinde ciddiyetsiz bazı sözler söylemiştir. Kötü söz sahibinin olduğundan sözlerin  o yönüyle ilgilenmiyoruz. CHP, giderek 'gel konuşalım' partisine dönüşmüş durumdadır. TBMM'yi toplantıya çağırmak terör örgütünün motivasyonuna katkı sağlamaktan öteye bir yararı olmayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti terör konusunda sözün bittiği yerdedir. CHP'nin de bunu anlaması gerekmektedir'' ifadelerini kullandı.

aa

Bu haber 686 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,319 µs