En Sıcak Konular

NASA'nın kalkanı Fatiha Sûresi

8 Ağustos 2012 12:22 tsi
NASA'nın kalkanı Fatiha Sûresi "Apollo 15 görevindeki astronotlar Fatiha Sûresi’ni yanlarına alarak Ay’a indiler."

Dr. Farouk El-BAZ, dünyaca ünlü Mısırlı bir bilim adamı.  Kahire-Ain Shams Üniversitesi’nden 1958’de mezun olan Dr. Farouk El-BAZ, NASA’da Apollo Ay Programı’nda çok önemli görevlerde yer aldı. Genç dergisinin kendisiyle yapmış olduğu röportajdan ilgili kısım:

En sevdiğiniz gezegen?

Benim favori gezegenim, Mars’tır. Aslında Mars’ı, üzerindeki birçok değişik yapı Mısır çöllerinde çalıştığım alanlardakilerle çok benzer oldukları için seviyorum. Mısır’ın güney batısı boyunca gezersen sanki Mars’taymışsın gibi hissedersin. İki yer de geçmişte çok az yağmur almıştır. Güneşe bakan nehir yolları vardır ama iki yerde de artık hiç su yoktur. Ve birçok vadi vardır. Çok sayıda nehir yatakları ve vadiler bulunur Mars’ta. Ve onlarca kum tepeleri vardır. Onun için Mars bana hep Mısır’ın güney batısını hatırlatır. Bununla birlikte Mars kırmızıdır ve Mısır’ın kumları da kırmızıdır. Yani oldukça benzerdir.

Büyük ihtimalle bu soru birçok kez size sorulmuştur. Neil Amstrong’un Apollo 11 ile Ay’a gidişi sırasında müslüman olmasıyla alakalı. Müslümanların Neil Amstrong’un müslüman olduğunu düşünmesinin sebebi nedir?

Hayır, hayır, hayır. Böyle birşey yok. Tüm astronotlar çok dindar insanlardı çünkü onlar test pilotlarıydı. Test pilot, şimdiye kadar hiç kimsenin gitmediği bir yere ilk uçan kişiye denir. Bu yüzden onlar Allah’a inanmalıydı çünkü hiç bilmedikleri bir yere gidiyorlardı. Ve onlar bu yüzden dindar insanlardı fakat hiçbiri de dinini değiştirmedi. Neil Amstrong’un Mısır’da ezan sesi duyduktan sonra “ben aynı sesi Ay’da da duydum” diyerek müslüman olduğu söylentisi tamamen anlamsız ve tamamen yanlıştır. Bu olay aslında başka bir şeyden dolayı bu hale gelmiştir. Tüm bunlar bir hikâyeye dayalıdır. Şöyleki Apollo 15 görevinde, uzay aracında birçok yenilik vardı ve biz bu yüzden astronotların hayatından endişe ediyorduk. Ve değişikliklerin bir probleme sebep olacağından dolayı korkuyorduk.

Bundan dolayı ekstra korunma olsun diye astronotlara kendileriyle götürmeleri için Kur’an’ı Kerim’in ilk sûresi olan Fatiha Suresi’ni verdim. Onlar da “Mükemmel! Gerekli olan tüm korunma önemlerini aldık” diyerek Fatiha Sûresi’ni yanlarına alarak Ay’a indiler. Döndüklerinde basına korunmaları için verdiğim Fatiha Sûresi hakkında da konuştular. “Yanımıza sadece İncil almadık. Kur-an’ı Kerim’den bir kısım da aldık” dediler. Sonra insanlar “Kur’an’ı Kerim mi aldınız yanınıza?” diye tekrar sorunca, astronotlar “Yer ekibinden Dr. Farouk var. Korunmamız için Kur’an’ı Kerim’den bir kısmını bize verdi” diye cevap vermişler. Ve sonra astronotların bu demeçleri gazetelerde yer aldı. Ve Mısır’a gelip Arapça’ya çevirildi. Ve daha sonra bu haber Mısır’dan İran’a, sonra daha doğuya Afganistan’a ve daha doğuya, Hindistan’a kadar ulaştı. Ve Hindistan’a ulaştığı zaman, haber orda ‘’’Neil Amstrong’un Mısır’da ezan sesi duyduktan sonra “Ben aynı sesi Ay’da da duydum” diyerek müslüman olduğu’’’ şeklinde söylenmeye başlandı.

Son olarak, geçen yüzyıllarda matematik ve astronomi gibi alanlarda çok önemli buluşlarımız var. Ve modern bilim, bu buluşları bizden aldılar. Fakat şimdi bilim hakkında birbirimizi korkutmaya başladık. Bu konuda neler söylemek istersiniz?

Din ve bilimi birbirinden ayırmak ve sanki birbirine karşıymış gibi göstermek çok kötü bir şey. Böyle bir durum aslında yok. Hatta özellikle İslam’ın içinde bilim var. Kur’an’ı Kerim’de şöyle denir: “Bak!, Gör!, Deneye tabi tut!, Tefekkür et!, Gözlemle!, Kanıtla!. Kendini kanıtla!” İspat etmek, bunu yapabilmek için bir yoldur. Çünkü ne kadar ispat edersen o kadar çok çevrene bakarsın, o kadar çok deneye tabi tutarsın ve o kadar çok düşünürsün. İşte o zaman Allah’ın en büyük olduğuna daha çok iman edersin.



Bu haber 4,005 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,721 µs