En Sıcak Konular

İçişleri Bakanı'ndan çok kritik bilgi

8 Ağustos 2012 08:26 tsi
İçişleri Bakanı'ndan çok kritik bilgi İçişleri Bakanı Şahin, terörle mücadeleye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Şahin, yakalanan teröristlerin yarısının İran, Suriye, Irak, Ermenistan ve İsrail kimliği taşıdığını söyledi.

Bu yapının sorgulanmasını isteyen Şahin, "Terör örgütü yerli yapım değil. Kürt kardeşimin böyle bir derdi yok" şeklinde konuştu.İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, yakalanan her dört teröristten ikisinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmadığını açıkladı. Bu teröristlerin İran, Suriye, Irak, Ermenistan ve bazen de İsrail kimliği taşıdıklarını söyledi.
 
Marmara Yöneticiler Federasyonu'nun (MAY-FED) Grand Cevahir Otel'de düzenlediği iftar programına katılan Şahin, terörle mücadeleye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Etkisiz hale getirilen her 4 teröristen 2'sinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmadığına dikkat çeken Şahin, bu yapının sorgulanmasını istedi. Terör örgütü için "Bu yerli bir yapım değil olamaz da" diyen Şahin, "Benim Kürt kardeşimin böyle bir derdi yok.
 
Kürt kardeşlerimin böyle bir derdi olsa onun önünde ne Türkiye ne de dünya duramaz" ifadesini kullandı. Geçmişte bazı uygulama hataları olduğunu belirten Şahin, "Bugün Türkiye'de, hak hukuk, kanun, eşitlik ve özgürlük konularında bir eksikliği yok. Fakat benim Kürt kardeşlerimin PKK gibi KCK gibi dertleri var. Onlar tamamen Kürt kardeşlerimi ve bölgeyi hem coğrafi hem de sosyolojik olarak istismar ederek yapay gerekçeler üzerinden bir hayali dünya kurma derdindeler" diye konuştu.
 
FİTİLİ ATEŞLEYECEKLERDİ

Şahin, terör örgütünün belli tarihlerde saldırılar gerçekleştirdiğine dikkati çekerek şunları dile getirdi: ''Şemdinli'de ne oluyor' sorusunun gerçekleştiği alanda 1 gündür farklı bir temas söz konusu. Örgüt 2011 yılını final yılı ilan etmişti, Kuzey Afrika'da söz edilen bahar havasını isteyenler vardı. Bunu başaramamanın sıkıntısı var onlarda.'' Şahin, Nevruz'da gösterilere izin verilmemesinin nedenini de şöyle izah etti: "İzinsiz gösterilerde 60-70 bin kişi toplanıyor eğer buna izin verilseydi, bu rakam 500 bini bulacaktı.
 
Masum bir şekilde bir araya gelmeyeceklerdi. Orada halk ve güvenlik güçleri silahlı terör örgütü militanları aracılığıyla karşı karşıya getirilecekti. Kimin kime kurşun attığı bilinmeyecekti. Halk isyanının fitili ateşlenecekti.'' Güneydoğu'da sürdürülen terörle mücadelenin bir de cephe gerisi boyutu olduğunu vurgulayan Şahin, "O arka plan bilinmeyen alan. O, Ankara, İstanbul, Almanya, Avrupa, Amerika bütün dünyayı dolanıyor. Güneydoğu ve doğuda kurşun ve bomba atarak, mayın döşeyerek insan ayırt etmeden herkesi hedef alan can ve kan hedefine yönelmiş yapıya lojistik destek sağlayan alanlar, kesimler, kişiler hatta ülkeler var.
 
Ülkenin olağanüstü gündemi sadece çatışma alanı ile ilgili değildir, bu çatışma İstanbul'da kalemle devam ediyor, İstanbul'da kitapla devam ediyor. 48 saat önce Geçimli'de atılan havan mermisiyle İstanbul'da, Ankara'da yazılan yazıların bir farkı yoktur'' tespitinde bulundu. ''Terör örgütünün iş bölümü yok. Bu ülkede alan, sorumluluk alanı ayrımı doğru değildir. 'Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır' anlayışını yerleştirmeye çalışıyoruz'' diyen Şahin, kendisine yapılan eleştirilerin haksız olduğunu savundu.
 
İNSAF YAHU İNSAF
 

Eleştirilerin en yoğun anında kendisi hakkında ''Edep yahu'' diye gazete manşeti atıldığını hatırlatan Şahin, ''Bana, 'Edep yahu' diyenler Geçimli saldırısında ne yazdılar, ne dediler merak ediyorum. O zaman ben de diyorum ki 'İnsaf yahu insaf.' Kılın kıpırdamıyorsa sana zavallı desem kopyacılık olur. İnsaf diyorum'' şeklinde konuştu.
 
Örgüt AK Partililer’i kaçırıyor
 
Terör örgütünün baskınlarına da değinen Şahin, PKK'nın polis ve askerden sonra en çok AK Parti mensuplarını kaçırdığını işaret etti. Şahin şöyle devam etti: "Çocuklara eğitim veren öğretmenleri hedef alıyorlar. Zaman geliyor doktorlarımızı hedef tahtasına oturtuyorlar. Zaman geliyor imamlarımızı hedef alıyorlar. Onlar için fark yok. Bunlar çok acımasız. Ne bebeğe ne kadına ne yaşlıya ne ağaçlara ne de hayvanlara saygıları var. Bu hain örgütün kendi militanlarına bile acıması yok. En fazla zararı terör örgütü kendi içinde kendine veriyor.
 
Mağaralarda gaz verilip kendi militanlarını cezalandırıyor, öldürüyorlar. Bir hata yapsın infaz ediyorlar. Hatta şimdi Şemdinli'de son 15 gündür gerçekleşen olayda ölülerini kayalıklardan aşağıya atarak parçalıyorlar. Bunların yaptıklarını anlatmak için kelimeler yeterli gelmiyor. Şeytan bunlar kadar tehlikeli değil. Şeytan öldürmeden kandırıyor. Bunlar kan döküyor. Can alıyor. Bunlara karşı müsamahakâr olup 'bunlar hak arıyor bunlar özgürlük peşindeler' diye bakmak kadar büyük ahmaklık olamaz. Eğer bilerek yapılıyorsa da daha büyük hainlik olamaz."
 
‘BÖLGE TEMİZLENENE KADAR OPERASYONLAR SÜRECEK’
 

Hakkâri'de bölücü örgüt mensuplarına yönelik başlatılan operasyonların bölge teröristlerden temizlenene kadar süreceği belirtildi. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, terör örgütünün temmuz ayının son günlerinden itibaren Hakkâri'de kaos ve karışıklık ortamı tesis etmek amacıyla yol kesme ve kimlik kontrolü yapma girişimlerinde bulunduğu hatırlatıldı. Düzenlenen operasyonlarda sık sık terör örgütü mensuplarıyla temaslar sağlandığı belirtilirken şunlar kaydedildi: ''Yapılan operasyonlar neticesinde, bölücü terör örgütünün vatandaşlarımız arasında kaos ve karışıklık meydana getirme çaba ve düşüncesi, alınan tedbirlerle önlenmiş, karayoluna döşenen mayın ve el yapımı patlayıcılar tespit edilerek imha edilmiş, ayrıca çok sayıda mühimmat ele geçirilmiş veya imha edilmiştir.
 
Şemdinli bölgesinde güvenlik kuvvetlerimizce icra edilen bu operasyonlarda, Hakkâri Valiliğimiz’ce de açıklandığı üzere, 115 bölücü terör örgütü mensubu etkisizleştirilmiş, 2 askeri güvenlik personelimiz şehit olmuş, 14 güvenlik personelimiz hafif şekilde yaralanmıştır. Bölgede devam eden operasyonlar süresince sivil vatandaşlarımızı canlı kalkan olarak kullanma amacındaki bölücü terör örgütüne rağmen vatandaşlarımızın zarar görmemesi için azami hassasiyet gösterilerek, halkımızın can, mal ve mülküne yönelik zarar meydana gelmemesi sağlanmış, vatandaşlarımız bölücü terör örgütünün bütün gayretlerine rağmen, tahriklere kapılmamış ve bölücü terör örgütünü destekleyen hiçbir faaliyette bulunmamıştır. Bölgedeki bölücü terör örgütü mensuplarını yakalamak ve etkisiz hale getirmek maksadıyla bölgede karadan ve havadan operasyonlara devam edilmektedir. Nihai sonuç alınana ve bahse konu bölge teröristlerden tamamen temizlenene kadar operasyonlara devam edilecektir."
 
bugün


Bu haber 982 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,390 µs