En Sıcak Konular

'İran kendini hesaba çekmeli'

8 Ağustos 2012 08:03 tsi
'İran kendini hesaba çekmeli' AK Parti Ankara İl Başkanlığı'nın düzenliği iftar programında bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, son günlerde yaşanan terör olaylarına ve Ankara ile Tahran arasında yaşanan krize değindi.

Başbakan Erdoğan, ''İran Genelkurmay Başkanı'nın açıklaması düşündürücüdür, üzüntü vericidir. Dünyada yanında hiç kimsenin kalmadığı bir dönemde İran'ın yanında Türkiye vardı'' dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Ankara İl Başkanlığı'nın Altınpark'ta düzenliği iftar programına katıldı.

Başbakan Erdoğan, ''Terör örgütü, Ramazan ayında yaptığı bu saldırılarla hiçbir kutsalı tanımadığını, milli ve manevi değerlere saygı göstermediğini, bu ülkenin, bu toprakların, bu milletin değerleriyle hiçbir ortak paydasının olmadığını bir kez daha net olarak göstermiştir'' dedi.
 
Açıklamalar üzüntü verici
 
İran Genelkurmay Başkanı'nın devrim muhafızlarına ait bir siteden yaptığı, ''Suriye'deki kanlı gelişmelerin sorumlusunun Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar olduğu'' açıklamasının düşündürücü ve üzüntü verici olduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti.
 
''Dünyada yanında hiç kimsenin kalmadığı bir dönemde İran'ın yanında her şeye rağmen bulunan ülke Türkiye'ydi ve bunu nükleer enerji konusunda sonuna kadar savunan ülke Türkiye oldu. Ama Suriye'de tüm kardeşlerini ki şu anda 25 bine ulaştığını zannediyorum, öldüren bir rejimi savunmanın bizim değerlerimizde, bizim inancımızda acaba yeri var mıdır, yok mudur? Bunu ben İranlılar'a daha önceki gidişimde sormuştum, yine soruyorum. Şu anda 250 bini aşkın, 300 bine yakın Suriyeli Müslüman eğer ülkesini terk ediyorsa, Ürdün'e kaçıyorsa, Lübnan'a kaçıyorsa, Türkiye'ye kaçıyorsa bunun hesabını sormak İran'a düşmez mi? Ve hesaba çekilmeden önce İran yönetiminin de kendini hesaba çekmesi lazım. Biz her an kendimizi hesaba çekmenin idraki içerisindeyiz.''
 
Meclis orada, ne yapacaksan yaparsın
 
CHP'nin TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırmasına da değinen Erdoğan, ''Şu anda ayın 14'ünde Meclis'e böyle bir toplantı daveti yapıyor. AK Parti, bölücü terör örgütünün CHP gibi kuyruğuna takılacak bir parti değildir. Buyurun, Meclis orada, sen gidersin oturur, orada ne yapacaksan yaparsın. Kiminle beraber bir araya gelirsin, bilemem ama AK Parti böyle bir gündemle bir genel görüşme gündemiyle Parlamento'ya gelmeyecektir, bunu da buradan söylüyorum'' dedi.

Milletçe tuzağa düşmeyeceğiz
 
Kardeşlik vurgusu yapan Başbakan Erdoğan, ''Bu terör saldırıları sonrasında öfkesini, nefretini, kızgınlığını teröre ve terör örgütüne değil, bir halka, kardeşlerine yöneltenler, terör örgütünün tuzağına düşerler. Biz milletçe bu tuzağa düşmeyeceğiz. Terörün bizim aramıza girmesine, bizim kadim kardeşliğimizi zedelemesine müsaade etmeyeceğiz. Terörün aramıza nifak sokmasına, bizi birbirimize hasım eylemesine asla ve asla göz yummayacağız'' ifadesini kullandı.
 
Myanmar'a yardım kampanyası
 
Başbakanlık olarak Myanmar'daki Müslümanlar için yardım kampanyası başlatıldığını hatırlatan Erdoğan, yarın eşi Emine Erdoğan ile kızı ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da bulunduğu geniş bir heyetin Myanmar'a gideceğini söyledi. Üç günlük program kapsamında idarecilerle ve siyasetçilerle görüşüleceğini, kampların ziyaret edileceğini dile getiren Erdoğan, ''Arakan Müslümanları'nın barış ve huzura kavuşması için Türkiye olarak samimi çaba sarf etmeye bundan sonra da devam edeceğiz'' dedi.

aa


Bu haber 620 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,902 µs