En Sıcak Konular

Tanrıverdi'den PKK'ya: İnsanlık düşmanı

6 Ağustos 2012 16:21 tsi
''Türkiye'de gözü olan, huzur, sükunet istemeyen, Türkiye'nin gelişmesini istemeyen, kimi dost olmayan ülkeler ve liderler olduğu bu olayda bir kez daha ortaya çıkmıştır'

Partisinin Afyonkarahisar İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Tanrıverdi, burada yaptığı konuşmada, dün Hakkari'de Geçimli Karakolu'na yapılan terör saldırısında 6 asker ve iki köy korucusunun şehit olduğunu hatırlattı.

Bölücü terör örgütünü ''insanlık düşmanı'' diye niteleyen Tanrıverdi, saldırının ramazan ayında yapılmasının, terör örgütü PKK'nın insanlık düşmanı olması yanında aynı zamanda İslam ve Müslüman düşmanı olduğunu da gösterdiğini söyledi.

Bu vahşi ve cani hareketle örgütün gerçek yüzünü ve kimliğini ortaya koyduğuna işaret eden Tanrıverdi, şöyle devam etti:

''Sayın Başbakanımız, Genel Başkanımız Recep Tayip Erdoğan'ın, 'PKK'nın ipini elinde tutanlar da bunun hesabını verecektir' sözü anlamlıdır. Dolayısıyla Türkiye'de gözü olan, huzur, sükunet istemeyen, Türkiye'nin gelişmesini istemeyen, kimi dost olmayan ülkeler ve liderler olduğu bu olayda bir kez daha ortaya çıkmıştır. Elbette örgütten bunun hesabı sorulacaktır. Şehitlerimizin kanı asla yerde kalmayacaktır. Türkiye'ye karşı düşmanlık besleyen ülkelerin liderlerinin de hesabını ödemeleri gerekir. Bu noktada devletimiz, hükümetimiz, Sayın Başbakanımız çalışmalarını hassas bir şekilde sürdürmektedir. Bunun kesinlikle karşılıksız kalmayacağını herkes bilmelidir.''

Tanrıverdi, Ramazan ayında yapılan saldırının tüm Müslümanları incittiğine dikkati çekerek, bunun tüm Müslümanlara yapılan bir saldırı olarak değerlendirilmesi gerektiğini anlattı.

Saldırının, örgütün boyunu aşan bir saldırı olduğunu dile getiren Tanrıverdi, ''2004 yılında rahmetli Yaser Arafat'ı, Filistin'deki karargahında Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı olarak ziyaret etmiştim. 'Hüseyin bey. Bin 300 İsrail askerinin, Kuzey Irak'ta PKK'lıları eğittiğini biliyor musunuz?' dediğini unutamam. Bu sözün ben ne anlama geldiğini kamuoyunu bırakıyorum. Rahmetli Arafat'ın bu sözü her terör olayından sonra aklıma geliyor'' diye konuştu.

-''Ülkemiz terör sorununu da aşacaktır''-

Tanrıverdi, Türkiye'de terörün sona ermesi için tüm siyasi partilerin, devletin ilgili kurum ve kuruluşlarının birlikte ve duyarlı hareket etmelerine, çözüm için sorunun üzerine gitmeye ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Terör, kan ve gözyaşından siyasi rant elde edilemeyeceğini vurgulayan Tanrıverdi, şunları kaydetti:

''Ülkemiz terör sorununu da aşacaktır. Bugüne kadar Türkiye'nin önemli sorunların çözen iktidarımız, hükümetimiz elbette terör sorununu da aşacaktır. Terör sorununun çözümü için Türkiye'nin demokratikleşmesi yolunda önemli adımlar atılmaktadır. Bu gün terörden söz ediyorsak halen demokrasi açığı ya da boşluğunun olduğundan söz etmeliyiz. Terörü sonlandırmanın en önemli yollarından biri, ülkemizin gerçek demokrasiyle buluşması, ekonomik ve sosyal yönden refahının gelişmesidir. Bu anlamda demokratikleşmek için atılan adımlar ortadadır.''

Tanrıverdi, örgütün kesinlikle Kürt kimlikli vatandaşların temsilcisi olmadığını, onların hak ve özgürlükleri için mücadele etmediğini ifade etti.

Terör saldırılarının, bölgeye ve özellikle Kürt vatandaşlara hizmeti engellemeyeceğini anlatan Tanrıverdi, ''Artık iyice çöktüğünün farkına varan terör örgütü, kendisini ispat için bu tür son hareketlerini ortaya koymaktadır. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'daki yatırımlarımızı engellemeye kalksalar da bu yatırımlar yapılacak, Türkiye bir bütün olarak ekonomik ve sosyal yönden kalkınacak, gelişecek ve vatandaşlarımız birlik, kardeşlik duygularıyla birlikte yaşayacaktır'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA



Bu haber 597 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,559 µs