En Sıcak Konular

İşçiler eylemde!

6 Ağustos 2012 15:28 tsi
İşçi zammı beğenmedi, fabrikayı protesto etti


Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Şireci Tekstil Fabrikası'nda çalışan işçilerin bir bölümü, istedikleri zammı alamadıklarını öne sürerek iş bırakma eylemi yaptılar.

İŞÇİLER BİR YILDA 4 İKRAMİYE İSTİYOR

Fabrika işçilerinden Süleyman Kıyak, eylem gerekçelerini yapılan zammı beğenmemeleri olarak açıkladı. Süleyman Kıyak, "Biz 4 asgari ücret ikramiye istiyoruz. Bunun dışında da Ahmet Şireci, işçiler için söylediği argo sözler için özür dileyecek. Bize yaptığımız eylemin yasal olmadığı söylendi. Bizim de bildiğimiz, bir işveren işçisine hakaret ettiğinde o işyerini protesto edebilir." diye konuştu. Verilen zammı kabul etmediklerini söyleyen Hanefi Özdemir isimli işçi de ücretlerinin sadaka adı altında verildiğini savunarak, "Birçok haklarımız bordroya yansıtılmıyor. Ücretlerimiz bankada asgari ücret olarak gösteriliyor. Bordroya yansıtılmayan ekstralar nedeniyle haklarımızı tam olarak alamıyoruz." dedi.

Ahmet Şireci'nin Avukatı Selçuk Emre de gösteriler devam ederken, polis hoparlörüyle iddiaların doğru olmadığını, yapılanın İş ve Grev Kanunu'na aykırı olduğunu vurguladı. Ardından gazetecilere açıklamada bulunan Emre şunları söyledi: "İşçilere bir miktar zam verildi. Bunlar da ilan edildi. Fakat işçiler bundan 4 yıl önce fabrikamızda olan ikramiye uygulamasının kalkmasını kabul etmediklerinden her 6 ayda biz bu olayları yaşıyoruz. İşçilere defalarca söyledik, bu fabrika da ikramiye olayı kalkmıştır. Günün koşulları gereği aylıkları zamlı olarak ödenmektedir. Ayrıca işçilere fazla mesaileri de ödenmektedir. Buna rağmen işçiler kanuna aykırı şekilde hala ikramiye talep ediyorlar."

Gaziantep'te en yüksek ücreti veren fabrika olduklarını savunan Avukat Selçuk Emre, "Patron zaten şu anda stoka çalışıyor. Kesinlikle bir sipariş falan da yok. Fabrikayı kapatmayı düşünüyor. Şu an fabrikanın yarıya yakını çalışıyor ama sadece bu vardiyadaki arkadaşlar çalışmıyor." şeklinde konuştu.



Bu haber 635 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,773 µs