En Sıcak Konular

Mursi: Sorumlular cezalandırılacak

6 Ağustos 2012 14:10 tsi
Mursi: Sorumlular cezalandırılacak Mısır lideri Mursi, Sina'da sınır güçlerine yönelik düzenlenen saldırı ile ilgili olarak sırumluların cezalandırılacağını söyledi

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Sina'da Mısır güvenlik güçlerine yönelik gerçekleşen saldırının karşılıksız kalmayacağını belirterek, "Saldırganlar cezalandırılacak" dedi. Mursi, Yüksek Askeri Konsey'i saldırı nedeniyle acil toplantıya çağırdı.


Mısır-İsrail sınırı arasındaki bir güvenlik noktasına yapılan ve en az 15 güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiği saldırının bomba yüklü bir araç ile gerçekleştiğine dair iddialar devam ederken, Mısır Devlet Televizyonu, söz konusu eylemin roket ve otomatik silahlarla gerçekleştirilmiş olabileceğini öne sürdü.
Bu arada Gazze ile Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı, güvenlik nedeniyle geçişlere kapatılırken, İsrail ile Mısır arasında bulunan ve ticari amaçlı kullanılan Kerim Şalom sınır kapısı da İsrail tarafından kapatıldı.
Gazze Şeridi'nde yönetimi elinde bulunduran Hamas, saldırıyı kınadı, Mısır genelinde güvenlik önlemleri artırıldı.

Mısır Devlet Televizyonu ERTU -1, saldırının radikal İslami eğilimli unsurlar tarafından gerçekleştirildiğini iddia ederken, saldırıyı gerçekleştiren grupların kimliğine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Saldırı ile ilgili bir diğer iddia ise İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun sözcüsü Ofir Gendelman'dan geldi. Gendelman, şahsi Twitter hesabından yayınladığı mesajda, Mısır güvenlik güçlerine saldıran teröristlerin, Mısır ordusuna ait iki aracı alarak İsrail'e saldırmaya çalıştıklarını ileri sürdü. Gendelman, söz konusu araçlar ile Kerim Şalom sınır kapısından İsrail'e saldırmak isteyen teröristlerin, İsrail Hava Kuvvetleri tarafından hedef alındığını ve araçların uçaklarla vurulması sonucu iki teröristin hayatını kaybettiğini söyledi.
Mısır ile İsrail arasında imzalanan Camp David Anlaşması'ndan dolayı Mısır Sina Yarımadası'nda sınırlı sayıda asker bulundurabiliyor. Halk ayaklanmasının ardından Mısır, bölgedeki güvenlik boşluğunun giderilmesi amacı ile İsrail'in izni ile Sina Yarımadası'na, 30 yıl aradan sonra, 2 bin kadar komando ile zırhlı birlik konuşlandırmıştı.
Mısır'dan İsrail ve Ürdün'e gaz taşıyan boru hattına bir yıl içerisinde 20'den fazla saldırı düzenlendi.

Hamas, Mısır sınırına yapılan saldırıyla Mısır ve Gaze'nin arasının açılmasının amaçlandığını açıkladı

Hamas sözcüsü Muşir El Mısri, Mısır'ın sınır birliklerine yönelik saldırı ile ilgili yaptığı açıklamada, ''Saldırı ile Mısır ve Gazze'nin arası açılmak isteniyor'' dedi.
Mısri, Mısır askerlerini hedef alan saldırganların gizli ve kötü bir elin ürünü olduğu, Mısır'ı ve Gazze'yi birbirine düşürmeye çalıştıklarını söyledi.
Mısır devriminin Filistin davasına gösterdiği hassasiyete değinen Mısri, ''Saldırı ile Mısır ve Gazze'nin arası açılmak isteniyor'' değerlendirmesinde bulundu.
''Sina'nın güvenliği bizim güvenliğimizdir, Sina Mısır'ındır aksini düşünen yanılır'' diyen Mısri, saldırıların kabul edilmez ve acımasızca olduğunu söyledi.
Mısri, ''Mısır halkının kanına saygı duyduklarını, bu tarz eylemlere karşı siyasi bilinçle hareket edilmesi gerektiğini'' dile getirdi.
Mısri, Gazze Hükümeti'nin Sina'daki saldırıların aydınlanması için Mısırlı yetkililerle işbirliği yapmaya hazır olduğunu açıkladı.
Saldırıların İsrail tarafından düzenlenmiş olma iddiasına dair Mısri, saldırının henüz kimin tarafından yapıldığına dair bilgilerin bulunmadığını ifade etti. (İslami Gündem) 

Bu haber 763 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,679 µs