En Sıcak Konular

'Sina saldırısının arkasında İsrail var'

6 Ağustos 2012 13:35 tsi
Gazze'deki Filistin hükümeti ile Filistinli gruplar, Sina'nın kuzeyindeki kontrol noktasını hedef alan ve 16 Mısır polisinin ölümü ile sonuçlanan saldırıdan İsrail'i sorumlu tuttu.

Gazze'deki Filistin hükümetinin Sözcüsü Tahir en-Nunu, saldırıları görüşmek üzere Başbakan İsmail Heniye'nin İçişleri Bakanı Fethi Hammad ve emniyet yetkilileri ile Gazze-Mısır sınırında bir araya geldiğini açıkladı.

Başbakan Heniye, İçişleri Bakanlığı sitesinde yer alan açıklamasında "Bu saldırı ile Mısır ve Gazze halklarının arası açılmak istenmiştir. Mısır sınırındaki tünellerin tümünü kapatma kararı aldık. Gazze'ye herhangi bir sızmaya izin vermeyeceğiz. Filistin hükümeti olayın arkasındaki güçleri ortaya çıkarmak için Mısırlı yetkililer ile koordineli bir biçimde çalışmaktadır" dedi.

Açıklamada ayrıca Heniye'nin, "Mısır ile sınırımız garantimiz altındadır ve bizim tarafımızdan korunmaktadır. Mısır halkının güvenliği bizim önceliğimizdir" şeklindeki sözlerine yer verildi.

-Filistinli gruplar saldırıyı kınadı

Öte yandan Filistinli gruplar da Sina'daki Mısır sınır birliklerine yönelik saldırıyı kınadı.

Mısır halkına, ordusuna ve hükümetine taziyelerini sunan Hamas Hareketi, saldırıyı kınadığını duyurdu.

Hamas'ın önde gelen isimlerinden Mahmud el-Zahhar yaptığı basın açıklamasında, Gazze ile Mısır arasındaki bütün tünellerin kapatılabileceğini söyleyerek Mısır yönetiminden sınır kapılarını açmasını istedi.

İslami Cihad Hareketi, "Sina'daki saldırılar, Filistin ile Mısır halkının arasını bozmaya çalışan Siyonistler dışında kimseye hizmet etmiyor" şeklinde açıklamada bulundu.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi ise "iğrenç bir suç" ve "şüpheli bir olay" olarak nitelendirdiği saldırıyı kınayarak, "Saldırı Filistin ile Mısır halkları arasında gerginlik oluşmasını hedefleyen Siyonist planın parçasıdır" yorumunu yaptı.

Mısır-İsrail sınırındaki Kerim Şalom sınır kapısı yakınında, silahlı kişilerce düzenlenen saldırıda 16 asker ölmüş, 7 asker de yaralanmıştı. Saldırganlar ayrıca ele geçirdikleri zırhlı araçlarla İsrail tarafına geçmeye çalışmıştı.

aa


Bu haber 708 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,059 µs