En Sıcak Konular

Fadime Şahin her yerde aranıyor

6 Ağustos 2012 11:55 tsi
TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu, 28 Şubat'ın baş aktörlerinden Fadime Şahin ve Ali Kalkancı'yı dinlemek için davetiye gönderecek. Komisyon, iki ismin adresinin bulunması için İçişleri Bakanlığı'ndan yardım istedi.

TBMM Meclis Darbe Komisyonu, dinlemek için davet etmek istediği 28 Şubat'ın sembol isimlerinden Fadime Şahin ve Ali Kalkancı'ya ulaşabilmek için İçişleri Bakanlığı'na başvuracak. Komisyon Sözcüsü İdris Şahin, "Adres'i belli olmayanlar var. Bunlar bunlar çok azınlıkta. Onlar için emniyet uzmanlarından yardım alacağız. Yani Emniyet Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı'ndan adres konusunda destek talebinde bulunacağız" dedi. Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'nun kamu kuruluşlarından talep ettiği, 27 Mayıs Darbesi, 12 Mart 1971 muhtırası, 12 Eylül 1980 darbesi ile 28 Şubat postmodern darbesi ile ilgili belgeler hızla gelmeye başladı.

Komisyona belge yağıyor

İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, MİT Müsteşarlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu gibi kurumlardan çok sayıda geldi ve gelmeye devam edeceği bildirildi. Çankaya Köşkü ve Başbakanlık başta olmak üzere kurumlardan gelen belge ve dosyalar tek tek inceleniyor. Meclis'in erken açılması ihtimali üzerine çalışmalarına hız verdi. Komisyonun toplam 45 kişilik uzman ekibi geceli gündüzlü çalışarak kurumlardan gelen evrakları ele alıyor. 28 Şubat Komisyonu Başkan Yaşar Karayel ve Şahin seçim bölgelerinde olmalarına rağmen hafta birkaç kez Ankara'ya gelerek uzmanlarla toplantılar yapıyor.

KÖŞK'TEN GELEN DOSYALAR 'İRTİCA' DOLU

DARBE Komisyonu'na gelen belgeler arasında, 28 Şubat'ta Demirel'e sunulan 803 irtica raporu yer aldı. TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, komisyona bugüne kadar gönderilen darbe belgelerinin listesini yayınladı. Cumhurbaşkanlığı 2668 sayfa belge gönderirken, TRT 25 DVD, Başbakanlık 878 sayfa, Milli Savunma Bakanlığı 6 sayfa, MİT 12 sayfa halinde belge gönderdi. Komisyon uzmanları Cumhurbaşkanlığı'ndan gönderilen 2668 belgenin tasnif işlemini de tamamladı. Buna göre Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği tarafından gönderilen belgeler arasında en geniş yeri 28 Şubat sürecinde Çankaya Köşkü'nde Demirel'e sunulan 803 irtica raporu tuttu. Komisyon "irtica" adıyla raporlarda geçen olayları tek tek mercek altına alarak, o dönemin mağduriyetlerini gün yüzüne çıkaracak. Raporların büyük bölümünün başörtülülerle ilgili olduğu belirtildi.

MİT'in 12 sayfalık Hizbullah raporu

28 Şubat 1997 - 27 Nisan 2007 Müdahale Süreçlerini Araştırma Alt Komisyonu tarafından, Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan (MİT) 28 Şubat döneminde Hizbullah cinayetlerine ilişkin bilgiler sorulmuştu. MİT, Meclis'ten gelen talebe olumlu yanıt vererek 25 Temmuz'da 12 sayfalık bir rapor gönderdi.Raporda, Türkiye'de faaliyette bulunan "Hizbullah" adıyla bilinen örgütün tarihçesi, kuruluşu, yapısı, iç ve dış bağlantılarına ilişkin bilgiler yer aldı. Komisyona gönderilen raporda Hüseyin Velioğlu'nun yönetiminde örgütün işlediği cinayetler anlatıldı. Örgütün domuz bağı kullanılarak işlediği cinayetler ve ismi geçen örgüt üyelerine ilişkin bilgiler verildi.

OYAK ile iş yapanların listesi de intikal etti

MİLLİ Savunma Bakanlığı komisyonun talebi üzerine, Ordu Yardımlaşma Kurumu'nun (OYAK) kurulduğu günden bugüne iştirakleri ile ticari faaliyette bulunduğu ve ortaklık yaptığı yerli ve yabancı kişi ve firmaların ayrıntılı bir listesini komisyona ulaştırdı.

SABAH



Bu haber 652 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,172 µs