En Sıcak Konular

‘Türkler Türkçe’yi bilmiyor’

6 Ağustos 2012 10:31 tsi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Türkler’in yabancı dil öğrenememesi sorununa farklı bir açıklama yaptı.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, genel başkanlığını yaptığı Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği’nin Kocaeli Şubesi’nin açılışında Tükçe’nin baraj dersi olması gerektiğini ve Türkçe dersini geçmenin diğer derslerden daha zor olması gerektiğini söyledi.
Türk Dil ve Edebiyat Derneği’nin Sekapark’taki binasının açılışına Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Ak Parti Kocaeli milletvekilleri Zeki Aygün, İlyas Şeker, Mehmet Ali Okur, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ve Türk Dil ve Edebiyat Derneği üyeleri katıldı. Açılışta konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, dil meselesinin var olup yok olma meselesi olduğunu ifade ederek, “Düşünebiliyor musunuz? Tükiye’de mesajı Türkçe yazdığınızdan dolayı her biriniz ceza ödüyordunuz. Biz duruma müdahil olana kadar her gönderdiğiniz Türkçe mesajı eğer İngilizce göndermiş olsanız birim fiyatı 1 lira, Tükçe olursa 2 lira 25 kuruştu. Bakın bunu çoğunuz bilmezsiniz, burada bir kez daha hayırla yad ediyorum Bakanımız Binali Yıldırım da bu işi sahiplendi ve çözdü. Şu anda aldığınız her cep telefonu Türkçe karakterlere uygun hale geldi. Hani sigaraların üzerinde yazıyor ya, ‘Sağlığa zararlıdır.’ Şimdi onun gibi cep telefonlarında ‘Türkçe karakterlerine uygundur’ şeklinde etiket var. Bu uzun bir mücadeleden sonra oldu. Bakın Tükiye’de Türkçe cezalandırılıyor, daha bilmediğimiz nice problemler var” dedi.

Türkiye’de yabancı dil öğrenememenin sebebinin Türkçe’yi bilmemekten kaynaklandığına dikkat çeken Erdem, “Efendim Türkler yabancı dil öğrenemiyorlar. Niye öğrenemiyorlar? Bir tek sebebi var; Türkçe bilmiyorlar da ondan. Türkçe’yi bilmeyen İngilizce öğrenemez, Almanca, matematik öğrenemez. Türkçe’yi bilmeyen dinini öğrenemez. Önce Türkçe, bakın o kadar önemsiz hale getirmişiz ki veliler konuşurlar ‘Yahu Türkçe’den de çocuk dersten bırakılır mı’. Evet, esas Türkçe baraj dersi olmalıdır. Türkçe’den geçmek biraz zor olmalı. Yani biz çocuğumuzu hayata eğer hızlı hazırlamak istiyorsak, öncelikle Türkçe’yi doğru öğretmek durumundayız. Türkçe’yi doğru öğrenir, hakim olursa diğer derslerinde de başarılı olur” diye konuştu.

Öte yandan hızlı yazmak için F klavye kullanılması gerektiğini belirten Erdem, “Baktık ki F klavyede de dilimiz dışlanıyor mesajda olduğu gibi. Alıyorsun bir bilgisayar, üzerinde İngilizce bir takım kelimeler var. Türkçe’nin suyu mu çıktı? Türkçe karşılamıyor mu? Yine bakın kavşaklarda eskiden yoktu, şimdi yeni başladı, ‘Geç’, ‘Dur’. Türkçe ne kadar güzel. Şimdi, ‘Stop’ dedin, adam bilmiyor gitti vurdu. İlla biz Türkçe’yi terkedip, İngilizce’yi öğrenme mecburiyetinde bırakılıyoruz. F klavye dünyanın ilmi klavyelerinden bir tanesidir. Hızlı yazmak istiyorsan F klavye kullanacaksın. İster İngilizce yaz, ister Farsça yaz, Arapça yaz” dedi.

Erdem ve beraberindekiler, derneğin açılışının ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun yeni seçilen Ak Parti il yöneticilerine Sekapark’taki Özsar Restoran’da verdiği iftar yemeğine katıldı.



Bu haber 666 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,227 µs