En Sıcak Konular

İsrail sınır kapısını kapattı

6 Ağustos 2012 10:30 tsi
Mısır’daki saldırılar sonrası Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı kapatıldı.

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, silahlı bir grup tarafından Mısır sınır birliklerine yönelik saldırının ardından Mısır’dan Sina’daki güvenliği artırmasını istedi.

Ehud Barak’ın İsrail basınına yansıyan açıklamasında, ”Sınırda gerçekleşen saldırı Mısır’ın Sina’daki güvenliği artırması gerektiğini gözler önüne sermiştir” dediği ve Mısır’ın bölgedeki güvenliği artırmasını istediği öğrenildi.

İsrail ordusunun basın sözcüsü Yof Murdahi ise yaptığı açıklamada, ”İsrail’e geçiş yapmaya çalışan teröristlerle ilgili arama çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.

Öte yandan eşyaların Gazze’ye girişinden sorumlu komisyonun koordinatörü Raid Futuh konu ile ilgili yaptığı açıklamada, İsrail’in bölgede yaşanan saldırı nedeni ile Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı’nın kapatılması yönünde karar aldığını söyledi.

HAMAS: MISIR İLE GAZZE’NİN ARASI AÇILMAK İSTENİYOR

Hamas sözcüsü Muşir El Mısri, Mısır’ın sınır birliklerine yönelik saldırı ile ilgili yaptığı açıklamada, ”Saldırı ile Mısır ve Gazze’nin arası açılmak isteniyor” dedi.

Mısri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mısır askerlerini hedef alan saldırganların gizli ve kötü bir elin ürünü olduğu, Mısır’ı ve Gazze’yi birbirine düşürmeye çalıştıklarını söyledi.

Mısır devriminin Filistin davasına gösterdiği hassasiyete değinen Mısri, ”Saldırı ile Mısır ve Gazze’nin arası açılmak isteniyor” değerlendirmesinde bulundu.

”Sina’nın güvenliği bizim güvenliğimizdir, Sina Mısır’ındır aksini düşünen yanılır” diyen Mısri, saldırıların kabul edilmez ve acımasızca olduğunu söyledi.

Mısri, ”Mısır halkının kanına saygı duyduklarını, bu tarz eylemlere karşı siyasi bilinçle hareket edilmesi gerektiğini” dile getirdi.

Mısri, Gazze Hükümeti’nin Sina’daki saldırıların aydınlanması için Mısırlı yetkililerle işbirliği yapmaya hazır olduğunu açıkladı.

Saldırıların İsrail tarafından düzenlenmiş olma iddiasına dair Mısri, saldırının henüz kimin tarafından yapıldığına dair bilgilerin bulunmadığını ifade etti.(ht)



Bu haber 532 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,389 µs