En Sıcak Konular

PKK aynı taktikle saldırdı

6 Ağustos 2012 08:24 tsi
PKK aynı taktikle saldırdı Teröristler Hakkari’de Karataş karakolu ve Darsinki Tepesi’ndeki askeri üs bölgelerine eş zamanlı saldırıda bulunuldu.

Bu bölgelere taciz ateşi açılırken asıl hedef olan Geçimli Karakolu’nda 6 asker ile 2 köy korucusu şehit oldu. 14 terörist ise öldürüldü.
 
Hakkari’de merkeze bağlı Geçimli Karakolu, Çukurca ilçesi Karataş karakolu ve Darsinki Tepesi’nde bulunan askeri üs bölgesine teröristlerce eş zamanlı saldırıda bulunuldu. Çıkan çatışmalarda 6 asker ile 2 köy korucusu şehit oldu, 14 terörist ise öldürüldü. Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, yaptığı açıklamada, kentmerkezine bağlı Geçimli köyündeki karakola gece saatlerinde teröristlerce saldırı düzenlendiğini, saldırının ardından çıkan çatışmada, Jandarma Uzman ÇavuşKamil Çelikkaya, JandarmaUzman Çavuş Ahmet Kurak, jandarma erler Metin Çevik,Hakan Oktay, YaşarKaradağ ve BurakMevlüt Tütüncüoğlu ile 2 köy korucusunun şehit olduğunu söyledi.
 
İSTİHBARAT ZAFİYETİ VAR

Çatışmada 15 asker, 1 geçici köy korucusu ile 5 sivil vatandaşın yaralandığını belirten Alimoglu, çatışmalarda etkisiz hale getirilen terörist sayısının ise 14 olduğunu belirtti. Öldürüler teröristlerden 3’ünün kadın olduğunu kaydeden Alimoğlu, teröristle birlikte 11 adet kalaşnikof tüfek ve 1 adet RPG7 roket atar ele geçirildini açıkladı. Bölgedeki operasyonların geniş çaplı devam ederken eş zamanlı yapılan saldırılarda ciddi istihbarat zafiyeti olduğu ortaya çıktı. Uzmanlar, teröristlerin karakola bu kadar yaklaşılabilmiş olmasını ve 3 farklı noktaya saldırıda bulunulmasını skandal olarak değerlendirildi.
 
KÖPRÜ UÇURDULAR
 
Karakol baskınında yaşanan güvenlik zafiyetleri gözleri bir kere daha karakolların güvenliğine çevirdi. Saldırıda 3 asker Geçimli Karakolu’nun içerisine atılan roket sonucu hayatını kaybetti. Karakolun dere yatağına yapılmış olması güvenlik ve korumazafiyeti oluşturdu. Terör örgütünün gerçekleştirdiği saldırıda asıl hedefinGeçimli Karakolu olmasına rağmen, güvenlik güçlerinin dikkatini dağıtmak için diğer saldırıların da yapıldığı öğrenildi. Teröristler bölgeye destek gitmesini engellemek için bir köprüyü havaya uçurdu, güvenlik güçlerinin geçiş güzergahına el yapımı patlayıcılar yerleştirdiler. Terör örgütününsaldırıyı zayiatı göze alarakgerçekleştirdiği belirtildi. 2 teröristin ise karakolun içerisine girmek isterken öldürüldüğü anlaşıldı. Bölgede köyler bulunduğundan sivil halka zarar vermemek için helikopterler dışında hava unsurları kullanılamadı.
 
Gazeteciler çatışmanın ortasında kaldı
 
Bölgedeki operasyonları takip etmek üzere bölgede görev yapan Türkiye Gazetesi muhabirleri Adem Demir ve Osman Sağırlı çatışmanın ortasında kaldı. Araçlarına ateş açılarak durdurulan ve teröristler tarafından canlı kalkan olarak kullanılmaya çalışıyan gazeteciler “Bize ‘Endişelenmeyin tarihi bir ana tanıklık edeceksiniz. Burada bir şey yok. Çatışma başka yerde’ dediler. Bunun koca bir yalan olduğu birkaç dakika içinde ortaya çıktı. Çünkü, Geçimli Karakolu’na yardıma gelen zırhlı araçlar, mayınla patlatıldı. Çatışmalar yaşandı” dedi.
 
bugün


Bu haber 663 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,522 µs