En Sıcak Konular

'Cumhurbaşkanı bu ikili arasından çıkmayacak'

5 Ağustos 2012 14:24 tsi
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Türkiye'nin 'Putin-Medvedev' ikilisine özenen 'Erdoğan-Gül' ikilisine mahkum olmadığını savunarak, ''Cumhurbaşkanı bu ikili arasından çıkmayacaktır'' dedi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Türkiye'nin 'Putin-Medvedev' ikilisine özenen 'Erdoğan-Gül' ikilisine mahkum olmadığını savunarak, ''Cumhurbaşkanı bu ikili arasından çıkmayacaktır'' dedi.

Hamzaçebi, yaptığı yazılı açıklamada, bir süredir 2014 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dışında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de aday olup olmayacağının tartışıldığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Gül'ün tartışmalara ilişkin ''Sayın Başbakanla aramızda kardeşlikten de öte bir hukuk vardır. Günü geldiğinde konuşur, beraber hallederiz'' dediğini hatırlatan Hamzaçebi, ''Öyle anlaşılıyor ki Sayın Başbakan Sayın Gül'e de bir söz vermiş ve aralarındaki sorun aşılmıştır. Bu diyalog tek kelimeyle millete saygısızlıktır. 'Al Gül'üm, Ver Abdullah'ım' diyaloğudur'' ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin önünde ''Gül-Erdoğan ikilisi'' dışında seçenek yokmuş gibi bir hava yaratılmaya çalışıldığını iddia eden Hamzaçebi, şunları kaydetti:

''Cumhurbaşkanını halk seçecek ama halkı adam yerine koymuyorlar. Memlekette insanlar aç, memlekette insanlar işsiz. Üniversitelerde 1 liraya verilen öğlen yemeğini yiyemeyen öğrenciler var. Öte yandan Türkiye Cumhuriyeti, tarihinde ilk defa olmak üzere AKP'nin onuncu iktidar yılında bölünme tehlikesi ile karşı karşıya. Şemdinli olayını yaşarken her gün gelen şehit haberleri ile yüreklerimiz dağlanıyor. Şimdi de Hakkari'de 6 askerimizi ve 2 korucumuzu şehit verdik.

TSK'nın gücüne en çok ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde uydurma-kaydırma davalarla yönetim kademesi YAŞ kararları ile tasfiye ediliyor.

3. Yargı paketindeki 'adli kontrol'a ilişkin düzenlemeyi yargıçlar tanımadığını ilan ediyor.

Bütün bunlar Türkiye'de oluyor. Ama beyefendiler iki yıl sonra yapılacak seçimler için şimdiden kim Cumhurbaşkanı kim Başbakan, 'Devremülkte sıra bende' derdinde.

Türkiye 'Putin-Medvedev' ikilisine özenen 'Erdoğan-Gül' ikilisine mahkum değildir. Cumhurbaşkanı bu ikili arasından çıkmayacaktır. Kararlarında milleti yok sayacak derecede şımaranlara milletimiz seçimde cevabı verecektir.''

aa

Bu haber 778 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,401 µs