En Sıcak Konular

Mursi'den orduya destek

5 Ağustos 2012 14:01 tsi
Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Mısır ordusuna yönelik güçlü destek mesajları vererek, ''Silahlı Kuvvetler'e yapılacak herhangi bir hakarete izin vermeyeceğim'' dedi.

Başkent Kahire'nin doğusundaki İsmailiyye'de, 2. Ordu'nun, Savunma Bakanı Mareşal Hüseyin Tantavi'nin de katıldığı toplantısında konuşan Mursi, ordudan, eleştiriler karşısında sabırlı olmasını isterken, Mısır halkını ve Silahlı Kuvvetleri hedef alan herhangi bir karalama girişimine engel olacağını vurguladı.

Mursi, ''Mısır olarak şu anda halkın ve Mısır'ın bir parçası olan ordunun iradesi ile seçimle başa gelmiş, sivil bir yönetime geçiş yapmaktayız'' dedi.

Mısır ordusunun 25 Ocak Devrimi'ndeki tutumundan övgüyle söz eden Mursi, ''Devrim sırasında Silahlı Kuvvetler olarak sivil yönetime geçişi muhafaza ediyordunuz, şimdi de ediyorsunuz. Halkın güvenini kazandınız. Halk, sizin değerinizin ve devrim sırasında onların yanında yer aldığınızın farkında'' diye konuştu. Cumhurbaşkanı Mursi, hiçbir gücün Mısır'ın içişlerine karışmasına izin vermeyeceğinin altını çizerek, ''Mısır Silahlı Kuvvetleri, dünya ülkeleriyle olan ilişkilerimizde ülkenin temel taşıdır'' dedi.

Vatanın güven ve istikrar içerinde olabilmesi Silahlı Kuvvetler'in daima hazır olması gerektiğini vurgulayan Mursi, sözlerine şöyle devam etti:

''Mısır bu günlerde yeni bir süreçten geçmektedir. Silahlı Kuvvetler, bu süreçte halk ile tek vücut olarak ülkeyi ve ülke sınırlarını korumaya devam etmelidir.''

aa


Bu haber 710 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,330 µs