En Sıcak Konular

Meclis'ten akla zarar istekler

5 Ağustos 2012 13:08 tsi
TBMM Dilekçe Komisyonu'na birbirinden ilginç başvurular geliyor.

Cezaevinde tek kişilik koğuş isteyenden, caddesindeki eğlence merkezlerinin kapatılmasını veya hızlı tren ve duble yol yüzünden tarlasına ulaşamayan çiftçiye kadar pek çok vatandaş, değişik sebeplerle TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvuruyor.

Komisyona en çok öğretmen adaylarının başvurduğu görülürken, öğretmen adaylarının başlıca talebi, öğretmen olabilmek için belirlenen 40 yaş sınırının kaldırılması oldu.

İş bulamadığı için hükümlü kaydının yapılmasını talep ednler ile vatandaşlıktan çıkmak isteyenler de Komisyona dilekçe ile başvurdu. Yapılan başvuruların hepsi komisyon tarafından incelenip sonuçlandırılıyor.

Hükümlü, tek kişilik oda için kendini jiletledi

Sincan 2 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan bir hükümlü, ''tecrit'' olarak nitelendirilen tek kişilik odaya geçme talebi reddedilince, TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvurdu. Hükümlü dilekçesinde, talebinin reddedilmesini kendisine yapılmış ''ayrımcılık'' olarak nitelendirdi.

Komisyon tarafından dilekçesi incelenen hükümlü için Adalet Bakanlığı'ndan yazı istendi. Gelen yazıda, adı geçen hükümlünün şikayet dilekçesi nedeniyle kurum görevlileri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma açıldığı ve bu soruşturma neticesinde, hükümlünün, 30 Mart 2011 tarihinde kalmakta olduğu odada kendisini jiletle yaraladığı, tedavisi için kurum revirine götürüldüğü, tedavisinin bitiminde yeniden kendisine zarar vermemesi için hükümlünün müşahede odasına alındığı belirtildi. Soruşturma sonunda, kurum görevlilerinin adı geçeni darp ya da kötü muamele ettiğine dair herhangi bir delile rastlanmadığı ve hükümlünün bu eylemi tek kişilik odaya geçmek için yaptığının anlaşıldığı, bu yüzden kurum görevlileri hakkında idari soruşturmaya gerek görülmediği kaydedildi.

''Hızlı tren otlak trafiğini yavaşlatıyor''

Bilecik'in Pazaryeri ilçesi Demirköy köyünden bir vatandaş, duble yol ve hızlı tren çalışmaları neticesinde tarlalarına ve otlaklarına ulaşamadıklarından şikayet etti. Vatandaş, hızlı tren ve duble yol çalışmaları yüzünden köyündeki tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin olumsuz etkilendiğini belirterek, tarla ve otlaklara ulaşım sorununun alt geçit ve hemzemin geçitler yapılarak çözümlenmesini talep etti.

Talatpaşa pavyonları Komisyon gündeminde

Ankara'nın eski eğlence merkezlerinden Talatpaşa bulvarındaki pavyonlar da Meclis'e şikayet edildi. Bir kadın vatandaşın, topladığı 154 imzalı dilekçesi, TBMM Dilekçe Komisyonu tarafından işleme alındı. Kamu düzenini bozduğu, insanların sağlıklı çevrede yaşama hakkının engellendiği iddiasıyla Talatpaşa Bulvarındaki gazino ve pavyonlar ile bu bölgede bulunan oto alım satımı yapan işletmelerin meskun mahalden başka bir yere taşınması istendi.

Söz konusu dilekçe üzerine bir alt komisyonun oluşturulduğu ve komisyonun verdiği rapor çerçevesinde; Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Çankaya ve Altındağ belediyelerinden bu eğlence merkezlerinin Talatpaşa Bulvarından uygun bir yere taşınması için altyapı çalışmalarına başlamalarının istendiği ifade edildi.

''Hükümlü kaydım yapılsın''

Bir vatandaş, tapulu arsası üzerinde bir camiye ait lojman ve kömürlüğün yıkılarak ''işgalin sonlandırılmasını'' istedi. Ancak Ankara Valiliğinden gelen yazıda, parselin Hazineye ait olduğu ve camiye tahsis edildiği kaydedildi.

Kayınpederinden kalan borcun eşinin iki kardeşi daha olmasına rağmen devlet tarafından kendilerinden tahsil edilmek istendiğini iddia eden gelin, komisyona başvurdu.

Eski hükümlü olduğunu belirten bir vatandaş, iş bulamadığını, bunun nedeni olarak da cezasının az olması yüzünden hükümlü kaydının yapılmamasını gösterdi. Meclis Dilekçe Komisyonu'na başvuruda bulunan vatandaş için Komisyon, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünden konuyla ilgili bilgi istedi. Kurum, dilekçe sahibine iş danışmanlarınca yardımcı olunacağını bildirdi.

Kardeşlerinin kendisine ''komplo'' kurduğunu öne süren bir eski hükümlü, kardeşlerinin eşine ve kendisine huzursuzluk verdiklerini belirterek, komisyondan yardım istedi.

''Suriye'de babaannemden kalan mirasımı nasıl alırım?''

Suriye sınırları içerisinde babaannesinden miras kalan tereke ile ilgili sorunların çözülmesi için Meclis Dilekçe Komisyonu'na müracaat eden bir vatandaş, yardım talep etti.

Bir vatandaş, Türk vatandaşlığından çıkarıldığı için yeniden vatandaşlığa geçmek istediğini belirtirken, bir başka vatandaş ise Türk vatandaşlığından çıkmak için Komisyona dilekçe ile başvuruda bulundu.

TOKİ'den aldığı evin ödemelerinin 6 ayda bir zamlanmasının kendisini zora soktuğunu ifade eden bir vatandaş da yardım talebinde bulundu.

Manisa'dan dilekçe gönderen bir vatandaş da Komisyondan yerli motor yapmak için nakit para istedi.
Eskişehir'den dilekçe gönderen bir başka vatandaş ise kavak ağaçlarının sağlığa zararlı olduğu iddia ederek, bu gerekçeyle bütün kavak ağaçlarının kesilmesi için Meclis Dilekçe Komisyonu'na başvuruda bulundu.

aa



Bu haber 802 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,619 µs