En Sıcak Konular

Teröristler karakola saldırdı: 8 şehit

5 Ağustos 2012 09:03 tsi
Teröristler karakola saldırdı: 8 şehit
Hakkari'nin Geçimli köyünde teröristlerin karakola saldırısı sonrası çıkan çatışmada 6 asker ile 2 köy korucusu şehit oldu, 12 terörist etkisiz hale getirildi.

Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent merkezine bağlı Geçimli köyündeki karakola gece saatlerinde teröristlerce saldırı düzenlendiğini anımsatarak, saldırının ardından çıkan çatışmada, 6 asker ve 2 köy korucusunun şehit olduğunu söyledi.

Çatışmada 15 asker, 1 geçici köy korucusu ile 5 sivil vatandaşın yaralandığını belirten Alimoglu, çatışmalarda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 14'e yükseldiğini bildirdi. Alimoğlu, etkisiz hale getirilen teröristlerden 3'ünün kadın olduğunu kaydetti.

Alimoğlu, yaralıların Hakkari'deki hastanelerde tedavi altına alındığını vurgulayarak, bölgedeki operasyonların geniş çaplı devam ettiğini kaydetti.

Bu arada çatışma bölgesine güzergahı içinde bulunan Hakkari-Çukurca karayolu sabah erken saatlerde güvenlik güçleri tarafından kapatıldı. Yolda uzun araç kuyruğu oluştuğu bildirildi.

Öte yandan etkisiz hale getirilen 14 teröristle birlikte 11 adet kalaşnikof tüfek ve 1 adet RPG7 roket atar ele geçirildi.
 
15 gün sonra terhis olacaktı


Saldırıda şehit olan Jandarma Er Metin Çevik'in, Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı Beldesi Başören köyündeki evinde yaşayan ailesine acı haberi askeri yetkililer verdi.

Baba Recep Çevik, AA muhabirine, 2 kız, 1 erkek çocuğu olduğunu belirterek, ''Oğlum yaklaşık 15 gün sonra terhis olacaktı. Türk halkının başı sağ olsun, acımız büyük'' dedi.
 
Gazeteciler, çatışma anını saniye saniye kameralara kaydetti

Kent merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki Geçimli Jandarma Karakolu'nu görüntülemek için bölgeye giden 2 AA muhabirinin de arasında olduğu gazeteciler, karakolu ve bölgedeki askeri hareketliliği görüntüledikten sonra dönüşe geçti.

Hakkari-Çukurca karayolunu kullanarak kent merkezine dönmeye çalışan gazeteciler, Şine Köprüsü mevkisinde ''kirpi'' ve ''akrep'' olarak bilinen zırhlı araçlarla yol güvenliğini sağlayan askerlerden görüntü almak istedi.

Bu sırada Şine Tepesi'nden teröristler tarafından güvenlik güçlerine taciz ateşi açıldı. Araçları ve kayaları kendilerine siper eden askerlerimiz, teröristlere anında karşılık verdi.

Çatışmanın ortasında kalan gazeteciler ise güvenlik güçlerinin uyarısıyla yolun karşı tarafında geçerek yere yattı. Gazeteciler, kurşunlardan korunmak için mevzilendikleri yerde çatışmayı saniye saniye kameralarına kaydetti.
Daha sonra can güvenlikleri olmadığı için gazetecileri olay yerinden uzaklaştırdı ve kaçan teröristlerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Terörist saldırı sonrası Geçimli Jandarma Karakolu'na çok sayıda asker sevk edildiği öğrenildi. Karakola hakim tepelerde ve çevrede yoğun güvenlik önlemi alındığı görüldü.

aa


Bu haber 908 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,382 µs