En Sıcak Konular

Esed'in vurduğu sınır köyleri tedirgin

1 Ağustos 2012 13:21 tsi
Suriye'de muhalif birlikler ile Esed'in askerleri arasında devam eden çatışmalar Tükriye sınırına kadar dayanmış durumda.

Esed'in ordusu Şanlıurfa sınırına yakın köyleri önce ablukaya alıyor, ardından ağır silahlarla tarıyor.

Esed'in askerlerinin son vurduğu sınır köy ise Şanlıurfa'nın ilçesi Akçakale sınırında bulunan Gineytra köyü oldu.

Gineytra köyünü ağır silahlarla tarayan Esed'in askerlerinin mermileri Türkiye'deki köyleri de vurdu. Sınırdaki Kepezli köyü sakinleri çareyi evlerine sığınmakta buldu. Köylüler, çok sayıda mermi ve roketatarın Türkiye sınırına isabet ettiğini söyledi. Yaklaşık 5 saat süren çatışma esnasında Kepezli köyü sakinleri adeta nefes almadı. Köy sakinleri, hem sınırın ötesindeki akrabalarından dolayı hem de çatışma sırasında köylerine isabet eden mermilerden dolayı endişeli olduklarını belirtti.

Sınırda yaşanan hareketli anları Mehmet Donuk adındaki bir vatandaş şu şekilde anlattı: "Suriye ordusu Gineytra köyünün bu tarafında hakim noktalara konuşlandı ve köyü çocuk, kadın ve yaşlı demeden rastgele taradı. Köylüler evlerine sığınarak canlarını zor kurtardı. Ancak orada akrabalarımız var, elimizden dua etmekten başka bir şey gelmiyor. Biz de burada tedirginiz. Tek temennimiz savaşın bir an önce bitmesi."

Çatışmaların sınır köylerindeki insanları ciddi derecede endişelendirdiğini ifade eden bir başka vatandaş Fevzi Aslan, "Geçen günlerde yan taraftaki köyde çatışma çıktı. Bugün karşımızdaki köyde çıktı. Belki yarın solda kalan köyde çıkacak. Belirsizlik hakim. Endişeliyiz. orada çok sayıda akrabamız var." diye konuştu.

MEHMETÇİK ESED'İN TAHRİKLERİNE KAPILMIYOR

Bu arada sınırdaki ateşlere Mehmetçik sessiz kalıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri, her geçen gün sınır birliklerini güçlendirirken Suriye tarafından açılan ateşlere Mehmetçiğin karşılık vermediği gözleniyor.

Geçtiğimiz günlerde terör örgütü PKK'nın Suriye'deki yapılanması tarafından Suruç'ta askeri araçların tarandığı öğrenildi. 70 kurşun sınırdaki birliğe isabet ederken Türkiye askerinin karşılık vermediği belirtildi. Mürşitpınar yakınlarından sınır birliklere açılan ateş sonucu çok sayıda merminin zırhlı araçlara isabet ettiği öğrenildi.

Önceki gün Akçakale Sınır Kapısı'ndaki Kepezli köyü yakınlarında yaşanan çatışmada da Mehmetçik yine sessiz kaldı. Suriye ordusu tarafından atılan roketatarların TSK'ya ait zırhlı araçlara çok yakın mesafeye düştüğü kaydedildi. Çatışma sırasında kentten çok sayıda zırhlı aracın gönderildiği sınırda birlikler teyakkuzda bekledi.

Diğer yandan sınıra sıfır noktasındaki stabilize yoldan geçen bütün araçlar jandarma tarafından kontrol ediliyor. Sınırdaki izleme kulelerine yerleştirilen dürbünlü Mehmetçik, sınırın ötesindeki yakın yerlerdeki gelişmeleri anlık takip ediyor.

cihan



Bu haber 800 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,206 µs