En Sıcak Konular

Roj TV'nin yerine 5 kanal geldi

31 Temmuz 2012 16:24 tsi
PKK paralelinde yayın yapan Roj TV'nin yerine Türkiye, İran ve Suriye'ye yönelik 5 televizyon kanalı ile yayın yapıldığı belirtildi.

Med TV , ardından Medya TV ’nin kapatılması üzerine 2004 yılında Danimarka’dan aldığı lisansla uydu üzerinden yayın yapan Roj TV ’in 'örgüt propagandası’ yaptığına dair mahkeme kararı verilmesi üzerine bu kanalın ekranı karardı. Uydu yayını kesilen Roj TV ’nin yerine, yayın lisansını Norveç ’ten alan ve 2009 yılından sonra bir süre test yayını yapan Sterk TV uydu yayınına başladı. Sterk TV yayına başlarken, "Televizyonumuz Kürdistan’daki farklılıkları, renkleri, kültürel zenginlikleri, ülkemiz ve dünyadaki güncel gelişmeleri değişik program ve bültenlerle ekrana taşıyacak" diye açıklama yaptı.

Uydu aracılığı ile Kürtçe ve Türkçe yayın yapan Sterk TV ’yi 24 saat Kürtçe-Türkçe haber ve tartışma programı yayını yapan 'Nüçe TV ’ izledi. Sterk TV ve Nüçe TV ardından aynı frekanstan Suriye ve İran ’a yönelik dönüşümlü yayın yapan 'Newroz TV ’ adlı ayrı televizyon kanalı açıldı. Kürtçe yayın yapan 'Newroz TV ’ logosuyla yayın yapılırken aynı frekanstan akşam saatlerinde 'Ronahi TV ’ test yayınına geçti. Ronahi TV ’de Suriye’de PKK ve Abdullah Öcalan yanlısı gösteriler ve PYD yöneticilerinin açıklamaları geniş yer buluyor. Ortadoğu ülkelerinin yanı sıra Avrupa ülkelerine iki ayrı uydu üzerinden PKK çizgisinde halen; 'Nüçe TV ’, 'Sterk TV ’, 'Newroz TV ’, 'Rohani TV ’ adlı kanalların yanı sıra 'Mesopotamia Music Channel’ (MMC TV ) kanalı da yayın yapıyor.

Roj TV



Bu haber 1,252 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,636 µs