En Sıcak Konular

''AK Parti'ye büyük görevler düşecektir''

31 Temmuz 2012 13:14 tsi
''AK Parti'ye büyük görevler düşecektir'' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Başkanlığı'nın TBMM 24. Dönem Yasama ve Denetim faaliyetleriyle ilgili hazırladığı kitaba önsöz yazdı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gelişmelerin, önümüzdeki dönemde Türkiye'nin yine kritik olayların, çok önemli gelişmelerin içinde yer alacağını gösterdiğini belirterek, ''Bu süreçte, TBMM'ye, dolayısıyla AK Parti Grubu'na fevkalade büyük görevler düşecektir'' dedi.

Erdoğan, TBMM'nin, 24. Dönemin, AK Parti Grubu'nun yoğun gayretleri, özverili çalışmaları sonucu hayati nitelikte önemli yasaları çıkararak tamamlandığını belirtti.

''Tüm milletvekillerime, gece gündüz demeden emek verdikleri, her türlü tahrike, kimi zaman saldırılara göğüs gererek fedakarca Meclis'i çalıştırdıkları için ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum'' ifadesini kullanan Erdoğan, ''AK Parti TBMM Grubu, 2002 yılı Kasım ayından beri, Türkiye'nin değişiminde ve dönüşümünde tarihi bir rol üstlendi. Grup olarak, 22 ve 23. Dönemlerde olduğu gibi, 24. Dönemin ilk iki yasama yılında da, aynı azim, aynı kararlılık ve aynı heyecanla Türkiye'nin gelişmesine, büyümesine, güçlenmesine katkı vermeye devam ettik'' dedi. Erdoğan, şunları kaydetti.

''Grubumuzun çatısı altında görev yapan tüm arkadaşlarımın, bugüne kadar bu anlayıştan en küçük bir sapma göstermeksizin çalışmalarından büyük memnuniyet duyduğumu, bu vesileyle bir kez daha ifade etmek istiyorum. En büyük gücümüzün birliğimiz, beraberliğimiz, dayanışmamız, samimiyetimiz olduğunu, 24. Dönem faaliyetleriyle yeniden ortaya koymuş bulunuyoruz.

Gelişmeler, önümüzdeki dönemde Türkiye'nin yine kritik olayların, çok önemli gelişmelerin içinde yer alacağını gösteriyor. Bu süreçte, TBMM'ye, dolayısıyla AK Parti Grubu'na fevkalade büyük görevler düşecektir. Milletvekillerimizin, birliklerini, beraberliklerini, gayretlerini daha da artırarak, önümüzdeki dönemde de üzerlerine düşen sorumlulukları başarıyla yerine getireceklerinden en küçük bir şüphe duymuyorum.

Bu dönemde çıkartılan bütün yasalar elbette önemli, elbette ülkemiz için yararlıdır. Ben burada, bunlardan bazılarını özellikle zikretmek istiyorum.

Geçtiğimiz dönemde çıkartılan ve Milli Eğitim sistemimizi yeniden düzenleyen kanunla, mesleki eğitim başta olmak üzere, bütün eğitim sistemimize çok büyük zararlar veren 8 yıllık kesintisiz eğitime son verildi. Bunun yerine, ülkemizin ihtiyaçlarına daha uygun olan ve 4 4 4 şeklinde ifade edilen üç kademeli ilk ve orta eğitim sistemine geçildi. Ortaokulların yeniden açılmasını sağlayan bu sistemle, ilkokulla lise arasında, öğrencilerin ilgi, yetenek ve tercihlerine göre kendilerini geliştirebilmeleri sağlanacak.

Yine bu dönemde çıkartılan bir diğer önemli yasayla, şehit yakınları, gazilerimiz, engelliler ve terör mağdurları için yeni haklar sağlandı. Bu vesileyle ülke olarak, vatanımızın ve milletimizin müdafaası uğrunda bedenlerini ve canlarını ortaya koyan kahramanlarımıza olan minnettarlığımızı, bir kez daha ifade edebilme imkanı bulduk.

Meclis tatile girmeden hemen önce, 3.Yargı Paketi olarak bilinen tasarı da yasalaştı. Bu paketle, yasalarımızda ve yargıda, özgürlükleri genişleten ve daha da güçlendiren önemli adımlar attık. Yasa çıktıktan sonra 3. yargı paketi etrafında yapılan spekülasyonların boş olduğu da herkes tarafından görüldü.

Bir kez daha, 24. Dönemde ortaya koydukları üstün gayret ve gösterdikleri başarıdan dolayı tüm milletvekillerimizi, grup başkanvekillerimizi, grup yönetimimizi ve çalışanlarımızı, komisyonlarda görev alan arkadaşlarımızı kutluyor, çıkardığımız yasaların ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.''

aa

Bu haber 931 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,625 µs