En Sıcak Konular

Çelik’ten 'Çocuk Bakım Teşviki' müjdesi

27 Temmuz 2012 17:38 tsi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Çocuk Bakım Teşviki’nin yasalaşması sürecinin Ekim 2012’de başlanabileceğini söyledi.

KAGİDER’den yapılan yazılı açıklamada, 25 Temmuz’da dernek genel başkanı Dr. Gülden Türktan’ın başkanlığındaki bir heyetin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’i ziyaret ettiği belirtildi. Açıklamada, "Bu görüşmelerden çıkan en önemli sonuç, önümüzdeki Ekim ayı itibariyle, Meclis’in yeni döneminin başlamasının ardından Çocuk Bakım Modeli için gerekli teşvik yasa çalışmalarının başlayabileceği müjdesi oldu." denildi.

Görüşmede, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in, Çocuk Bakım Modeli konusunda ilgili bakanlıkların prensipte anlaştığını ve önümüzdeki Ekim ayında, Meclis çalışmaları başladıktan hemen sonra gerekli kanun maddesinin görüşülmeye başlanabileceğini söylediği iletildi.

Açıklamaya göre, KAGİDER heyeti, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile yaptığı görüşmede ise Çocuk Bakım Modeli’nin bu aşamaya gelmesindeki siyasi iradesi ve liderliği için teşekkürlerini sundu. Çocuk Bakım Teşviki’nin yasalaşması sürecine dair Bakan Şahin’in görüşlerini alan heyet, ayrıca kadın istihdam teşvikleri üzerine de görüş alışverişinde bulundu.

AÇEV’le birlikte Ankara’da yaptıkları görüşmeleri değerlendiren KAGİDER Başkanı Dr. Gülden Türktan, "Sayın Bakan Fatma Şahin ve Sayın Bakan Faruk Çelik’le yaptığımız görüşmeler çok verimli geçti. Bu görüşmelerin Türkiye’de kadının hem ülkedeki hem de dünyadaki konumu için çok belirleyici olacağına inanıyorum. Özellikle Türkiye Çocuk Bakım Modeli gibi çok hassas bir konuda derneğimizin ve AÇEV’in yaptığı çalışmalara gösterdikleri destek, teşvik ve öngörüden dolayı her iki bakanımıza da hem teşekkür ediyoruz hem de projelerin ilerlemesindeki katkıları için kendilerini kutluyoruz." dedi.

CİHAN 

Bu haber 751 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,461 µs