En Sıcak Konular

Termometreler 49 dereceyi gösterdi

27 Temmuz 2012 17:24 tsi
Sıcak havanın etkili olduğu Muğla'da termometreler 49 dereceyi gösterdi...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde en yüksek hava sıcaklığının 38 derece ölçüldüğü Muğla'da, kent merkezindeki termometreler ise 49 dereceyi gösterdi. Muğla Meteoroloji Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hafta içinde vatandaşları kuru ve sıcak karakterli Basra alçak basınç merkezinin hafta ortasından itibaren güney ve iç bölgelerde etkisini daha da artırmasının beklendiği yönünde uyardığı anımsatıldı.

Açıklamada, beklenen kuvvetli sıcak hava dalgası nedeniyle yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı özellikle kronik hastalığı olanlar, yaşlılar ve çocukların, güneş ışınlarının dik geldiği 10.00-16.00 saatleri arasında güneşte kalma sürelerinin en aza indirilmesi ve koruyucu tedbirlerin alınması gerektiği kaydedildi.

Muğla'da, yüksek sıcaklık ve düşük nem nedeniyle meydana gelebilecek orman yangını riskine karşı çiftçilerin anız yakmaması, vatandaşların ve ilgililerin duyarlı ve tedbirli olmaları da istendi.

Sıcak havanın etkili olduğu kent merkezinde yaşayan vatandaşlar, parklarda, ağaç gölgelerinde oturmayı tercih ederken, güneş altında tarım arazilerinde çalışan vatandaşlar da sık sık ağaç gölgelerinde dinlendi.

Orta Anadolu bölgesinde de başta Ankara olmak üzere pek çok yerde sıcaklar rekor kırdı.

ANKARA 41 DERECEYLE EN YÜKSEK SICAKLIĞI YAŞADI

Ankara, bugün 41 derece ile ölçüm tarihinin en yüksek sıcaklığını yaşadı.  Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Ankara il merkezinde bugüne kadar kaydedilen en yüksek hava sıcaklığının 30 Temmuz 2000 tarihinde 40.8 derece olarak ölçüldüğünü hatırlatarak, bugün Ankara’da hava sıcaklığının 41.0 derece ölçüldüğünü ve bunun Ankara'nın rekoru olduğunu kaydetti.Yapılan ölçümlerde geçtiğimiz Çarşamba ve Perşembe günleri Ankara’nın Bala ilçesinde 37.1, Kızılcahamam’da 40.0, Şereflikoçhisar’da 41.5, Nallıhan’da 42.9 ve Beypazarı ilçesinde 43.1 derece sıcaklık ölçüldü.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri ölçülen bu değerlerin rekor değerler olduğu bilgisini verdi. Yetkililer, Kırıkkale il merkezinde, Bolu’nun Seben ve Kıbrıscık, Çankırı’nın Kurşunlu ilçelerinde de tarihi sıcaklık rekorları kırıldığını kaydetti.

KONYA 39 DERECEYLE REKORA KOŞTU

Konya ve çevresi ise 39 dereceyle tarihinin en sıcak günlerinden birini yaşadı. Konya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, Türkiye'yi Ramazan ayının ilk gününden itibaren etkisi altına alan Basra alçak basınç merkezi kaynaklı sıcak hava dalgası, özellikle yurdun iç kesimlerinde etkisini daha fazla hissettirdi. Ramazan ayının ilk haftası boyunca etkili olan kuvvetli sıcak hava dalgası dolayısıyla hava sıcaklığı mevsim normallerinin 3 ile 10 derece üzerinde gerçekleşti.

(AJANSLAR)

Bu haber 699 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,842 µs