En Sıcak Konular

Deniz Feneri'den mektup var!

27 Temmuz 2012 15:11 tsi
Deniz Feneri aklayan yargı kararı sonrası faaliyetlerine hız verdi. Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, duygu yüklü bir mektupla hayırseverlere seslenerek iyilik hareketine sahip çıkmalarını istedi.

Bundan 4 yıl önce başlayan ve geçtiğimiz aylarda sona eren yargı sürecinden aklanarak çıkan Deniz Feneri Derneği, 4 yıldır yavaşlayan yardım faaliyetlerine yeniden hız verme kararı aldı.

Ramazan ayı vesilesiyle duygu yüklü bir mektupla bağışçılarına seslenen Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, Deniz Feneri'nin suçsuz olduğu yönündeki yargı kararını hatırlatarak yeni bir başlangıç olarak saydıkları bu dönemde yardımlarını esirgememelerini istedi.

GÜN YENİDEN İYİLİĞE DESTEK OLMA GÜNÜDÜR

Mektubunda Deniz Feneri'ni söndürmek için bazı karanlık çevrelerce yürütülen iftira ve karalama kampanyalarını hatırlatan Cengiz, "Deniz Feneri'nin suçsuz olduğu; ileri sürülen tüm iddiaların birer iftiradan ibaret olduğu yargı kararıyla tescil edildi. Deniz Feneri'nin masum olduğuna ilişkin yargı kararı, hem bu emaneti taşıyan bizler için, hem de siz değerli bağışçılarımız için bir milat olmalıdır" ifadelerini kullandı.

Mektubunda ayrıca son beş yılda ihtiyaç sahiplerinin kapısını geçmiş yıllara göre daha az çalabildikleri için üzüntülü olduklarını ifade eden Cengiz, "Gün, yeniden iyiliğe sahip çıkma, iyiliğe destek olma günüdür" sözleriyle hayırseverlere çağrı yaptı.

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz'in duygu yüklü satırları şöyle:

Saygıdeğer Bağışçımız,

Deniz Feneri iyilik yolculuğumuz 1996 yılının Ramazan ayında başlamıştı.
İyilik hareketinin doğduğu bereket mevsimine, yeni bir Ramazan'a erişmenin milletçe sevincini yaşıyoruz.
Bu uzun yolculukta pek çok yüreğe sevinç koyduğumuz gibi, nice hüzünlü hikâyeye de şahitlik ettik..

Deniz Feneri yardımlaşma denince ilk akla gelen kuruluş oldu. Yüz binlerce gönlü kırık insanımızın yardımına koştuk, dertlerine derman olmaya çalıştık. Yetimler, öksüzler, dul kalmış anneler, kimsesizler, yaşlılar, engelliler, yolda kalmışların ilk müracaat adresleri Deniz Feneri oldu.

Yıllar içinde iyilik yolunda atılan adımlara, aziz milletimizin teveccühüyle milyonlarcası eklendi. Deniz Feneri Türkiye sınırlarını aştı, dünyanın dört bir yanında yardım bekleyen ihtiyaç sahiplerine, afetzedelere umut oldu.

Beş yıl önce bazı karanlık çevreler, Fener'in ışığını söndürmek için iftira kampanyaları başlattı, Deniz Feneri'ne çamur attı. Deniz Feneri ile birlikte, yardımlaşma ve dayanışma anlayışımız yok edilmek istendi.
Bu zor süreçte, fitne ve iftiralara, istihza ile bakan gözlere katlandık, yaralandık. Ama yılmadan gerçekleri anlatmaya ve sizlerin oluşturduğu bu değeri korumak için iyilik yolculuğumuza devam ettik.

Üzüntülüyüz, çünkü son beş yılda ihtiyaç sahiplerinin kapısını geçmiş yıllara göre daha az çalabildik. Dertliye derman olduk, darda kalmışa imkân sağladık ama yetişemediğimiz ailelerin hüznü yüreğimize çöktü.

Deniz Feneri hakkında 2008 yılından beri yürütülen yargı süreci, 09.04.2012 tarihinde sonuçlandı ve Deniz Feneri'nin suçsuz olduğu; ileri sürülen tüm iddiaların birer iftiradan ibaret olduğu yargı kararıyla tescil edildi.
Deniz Feneri'nin masum olduğuna ilişkin yargı kararı, hem bu emaneti taşıyan bizler için, hem de siz değerli bağışçılarımız için bir milat olmalıdır. Gün, yeniden iyiliğe sahip çıkma, iyiliğe destek olma günüdür.

Desteklerinizle yanımızda olmanız gücümüze güç katacak, ulaştıracağımız yardımlarla gönlü kırık, mağdur ve mazlum insanlarımız sadece Ramazan aylarında değil, yıl boyunca da bayram sevinci yaşacaklardır.
Gelin bereketlerle dolu ramazan ayında, bu güzellikleri birlikte yaşayalım.

Mübarek Ramazan ayınızı ve bayramınızı en kalbi duygularla tebrik eder, iyiliği yaşatma mücadelemizde bizimle beraber olduğunuz için siz değerli bağışçılarımıza teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Av. Mehmet Cengiz
Genel Başkan



Bu haber 752 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,962 µs