En Sıcak Konular

Lice'deki şehitlerimizin kimlik ve memleketleri

27 Temmuz 2012 15:11 tsi
Diyarbakır'da iki ayrı bölgede teröristler tarafından yola döşenen mayının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu şehit olan askerler ve yaralı er ile vatandaşın isimleri belli oldu.


Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, yaptığı açıklamada, sabah saat 06.10 sıralarında askeri bir aracın Lice Tugay Komutanlığı'ndan ilçe merkezine geçişi sırasında teröristler tarafından önceden menfez altına döşenen mayının infilak ettirilmesi sonucu 1 astsubay ve 1 erin şehit oldu. Saldırıda Selman Aksu ve Kadir Kayıkçı isimli askerler şehit olurken, Er Mustafa Bayram ve Mizgin Tursun adlı vatandaşın da yaralandığı bildirildi. Saldırıda 1 er ve 1 sivilin de yaralandı.

Yaralıların Diyarbakır'da tedavi altına alındığını ifade eden Toprak, patlamanın ardından bölgede operasyon başlatıldığını bildirdi.

Vali Toprak, olaydan 1 saat önce de Lice Diyarbakır Karayolu üzerindeki Kayacık beldesi yol ayrımında bir patlama daha meydana geldiğini, patlamada ölen ya da yaralanan olmadığını belirtti.

Saat 05.00 sıralarında da Diyarbakır-Bingöl karayolu Kayacık mevkisinde yola döşenen mayın uzaktan kumanda ile patlatılmış, patlama sırasında bölgeden geçen araç olmadığı için can kaybı yaşanmamıştı.

Şehidin evinde Kürtçe ağıtlar yükseldi

Lice'de sabahın erken saatlerinde teröristler tarafından yola döşenen mayının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu şehit düşen 1 yıllık Astsubay Selman Aksu'nun baba ocağından Kürtçe ağıtlar yükseldi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde sabah saat 06.10 sıralarında ilçe merkezi ile tugay arasındaki yola teröristler tarafından döşenen mayının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu şehit düşen askerlerden Mardin Midyat doğumlu Selman Aksu'nun İzmir'deki baba evinden birlik ve bütünlük mesajları yükseldi. 5 çocuklu Aksu ailesinin ilk göz ağrıları ve henüz bir yıllık astsubay olan 22 yaşındaki şehidin Diyarbakır'ın ilk görev yeri olduğu belirtildi. Şehidin, bir hafta önce izine geldiği ve yakınları arasında geçen diyalogda kendisini rahat hissettiğini söylediği öğrenildi.

Şehidin babası Hayrettin Aksu, askeri komutanlar tarafından teselli edilirken acısını; 'En son iki gün önce görüştük. Yaklaşık 10 gün önce izine geldi.Hiçbir mesajım yok' ifadesiyle dile getirdi.

Aksu ailesinin aile dostlarından Cengiz Sonbur; yaptığı açıklamada, "Devlet yetkililerimizden tek isteğimiz doğunun batının çocuğu ölmesin. Ama farkındaysanız ölenlerin kimliğine bakın hep doğulular. Biz de Mardin'liyiz. Tek istediğimiz bu kanın akıtılmaması. Ne yapılacaksa, dağdakiyle vali ile Başbakan ile herkes elini taşın altına koyacaktır. İç savaş diyorlar ama bu müslümanların kardeşin kardeşi öldürmesidir. Ne askerimiz ölsün ne de diğer müslümanlar ölsün. Bu kadar müslümanın kanı ucuz değil. Birbirimize saygı duyalım" diye konuştu.

Taziyelerin kabul edildiği şehit evine Türk Bayrağı'nın asılmaması dikkat çekti.

Terhisine 15 gün kala şehit oldu

Diyarbakır Lice'de döşenen hain pusuda şehit düşen Kastamonulu er Kadir Kayıkçı'nın 15 gün sonra terhis olacağı öğrenildi.

Diyarbakır Lice 2. Motorlu Piyade Tugayı Lojistik Destek Komutanlığı'nda Ani Müdahale Mangası'nda er olarak görev yapan 1991/2 tertip Kadir Kayıkçı, terhisine 15 gün kala Lice kırsalında PKK'lı teröristlerin yola döşediği mayında şehit düştü. Aynı olayda 1 astsubay şehit düşerken, bir er asker ve bir de sivil vatandaşın yaralandığı belirtildi.

Diyarbakır Lice 2. Motorlu Piyade Tugayı Lojistik Destek Komutanlığı'nda Ani Müdahale Mangası'nda er olarak görev yapan Kadir Kayıkçı, terhisine 15 gün kala şehit düştü.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında PKK'lıların patlayıcıyı uzaktan kumanda ile patlatması sonucu isabet alan zırhlı araçta bulunan Kastamonu'nun Azdavay ilçesi Evlek köyü nüfusuna kayıtlı Kadir Kayıkçı ile bir astsubay şehit oldu.

Hain pusu sonrasında şehitlerin cesetlerinin parçalanan araç içerisinden çıkarıldığı bildirildi. 15 gün sonra terhis olacağı öğrenilen şehit er Kadir Kayıkçı, İstanbul'un Kağıthane ilçesi Gültepe'de ikamet ediyordu. 3 kardeşi bulunan Kadir Kayıkçı'nın bekar olduğu ve naaşının nereye defnedileceğinin henüz netlik kazanmadığı belirtildi.

Yaralıların tedavisinin Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinde sürdüğü ve ameliyata alındığı belirtildi.



Bu haber 1,296 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,704 µs