En Sıcak Konular

Romney, Türkiye'nin bölgedeki 'kritik' rolünü takdir ediyor

27 Temmuz 2012 14:10 tsi
ABD'de kasımdaki başkanlık seçimleri yaklaştıkça, Cumhuriyetçi aday Mitt Romney'in Türkiye dahil dış politikada görüşleri de daha fazla açıklığa kavuşuyor.

Romney'nin dış politika ve savunma kıdemli danışmanı Rich Williamson, Cumhuriyetçi başkan adayının Türkiye'nin hem NATO hem de geniş Ortadoğu bölgesinde 'nev'i şahsına münhasır' rolünün farkında olduğunu söyledi. Düşünce kuruluşu Brookings'de çarşamba günü düzenlenen bir panelde konuşan Williamson, Romney ile istişarelerinde Türkiye'nin en çok Suriye bağlamında gündeme geldiğini ifade ederken, "Türkiye'nin orada ve bölgede oynadığı çok önemli ve kritik rolü açıkça takdir ediyor." dedi. Türkiye'nin öneminin arttığını, bölgede 'daha iddialı' hale geldiğini ve 'daha büyük' rol oynamaya çalıştığını söyleyen Williamson, ABD'nin böyle bir ülkeyle 'şahsi' ilişkisini geliştirme ve güçlendirmede 'büyük çıkarı' bulunduğunu kaydetti. Williamson, "Son yıllarda yüzde 6,5 büyüme hızı yakaladılar. Bunun sadece küçük bir kısmı bizim memlekette gerçekleşse çok hoş olurdu." şeklinde konuştu.

Obama seçim kampanyasında Ulusal Güvenlik Danışma Komitesi'ne eşbaşkanlık yapan Michele Flournoy da yönetimin Türkiye'nin 'yeni' ve 'artan' rolünü gördüğünü, özellikle Suriye'de 'çok çok yakın bir ortak' olarak yoğun çalıştığını söyledi. Flournay, Türkiye'nin Avrupa ve NATO'ya çıpalanmaya devam etmesi için yönetimin yoğun gayret sarf ettiğini de hatırlatırken, Ankara'nın NATO radarına ev sahipliğini kabul etmesinin 'kilit' önem taşıdığını kaydetti.(zaman)



Bu haber 534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,801 µs