En Sıcak Konular

Muhalifler: Tüm güçlerimizle Halep'e yöneldik

27 Temmuz 2012 11:22 tsi
Suriye'de Özgür Suriye Ordusu ile yönetime bağlı ordu arasında ülke genelinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Özgür Suriye Ordusu tüm birimlerine Halep'e doğru hareket etme emri verdi.

Halep halkına evlerine girmeleri çağrısında bulunan Özgür Suriye Ordusu komutanı, "Halep'i bağımsızlığına kavuşturana kadar mücadelemiz devam edecek" dedi.
 
Özgür Suriye Ordusu Halep Komutanı Albay Abducebbar Muhammed Akidi sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanan videoda hedeflerinin Halep'i bağımsızlığına kavuşturmak olduğunu söyledi. Albay Muhammed Akidi, "Özgürlük mücadelemizde büyük bir mesafe kat ettik. Özgür Suriye Ordusu olarak hedefimiz, Halep şehrini Esed güçlerinin elinden alarak bağımsızlığına kavuşturmaktır. Şu ana kadar Halep'te birçok bölgeyi özgürleştirdik. Halep'i bağımsızlığına kavuşturmak üzere azim ve kararlılıkla mücadele edeceğiz. Ya zafer yada şahadet" ifadelerini kullandı.

Halep'te bulunan bütün Özgür Suriye Ordusu güçlerine Halep istikametine ilerleme emrini verdiklerini ifade eden Albay Akidi,"Halep'i özgürlüğüne kavuşturarak, bağımsızlık bayrağını dikmek için Özgür Suriye Ordusu'na Halep'e her taraftan ilerleme emrini verdik. Halep'teki güçlerin hepsine Esed güçlerinden ayrılarak hemen Özgür Suriye Ordusuna katılma çağrısında bulunuyoruz. Halep'i Şehba şehrinde bütün sivil kardeşlerimizin güvenliğini, özel ve kamu malları koruma taahhüdünde bulunuyoruz. Halep'te bulunan azınlıklar, Ermeni, Hıristiyan, Kürt, Şii, Alevi, Dürzi, Türkmen ve Asurileri korumayı taahhüt ediyoruz. Açıkça ifade edelim ki her kim, taifesi, dini, ırkı ne olursa olsun haksız yere birilerine saldıracak olursa, yargılanıp cezalandırılacaktır. Her kim özel ve kamu mallarına saldırırsa aynı şekilde yargılanıp cezalandırılacak. Halep'teki kardeşlerimize canlarını ve mallarını korumaları için Allah'ın izni ile şehir (Halep)bağımsızlığına kavuşuncaya kadar evlerine sığınmalarını istiyoruz." diyor.

Halep'te ordudan ayrılma fırsatı bulmayan ve eli masum halkın kanına bulaşmayanları saflarına katılmalarını isteyen Albay İkeydi,"Bizimle birlikte olun. Hâlâ fırsatınız var. Ya bizimle birlikte yada tarafsız olun ki daha fazla kan akmasın. Mevkileriniz, canlarınız ve mallarınız koruma altındadır. " dedi.

Asker ve polislere görev yerlerine gitmemeleri isteyen Albay Akidi,"Size ailelerinize ateş edin emrini verenlere ateş edin. Siz güven ve güvenliğin sağlayıcılarısınız . İstihbarat birimleri ise bizim hedefimiz olacak. Size saldıracak ve elinizdeki esirlerimizi bağımsızlığına kavuşturacağız. Esirlerimizi serbest bırakın bizde sizin güvenliğinizi sağlayalım. " çağrısında bulundu.

Azınlıklara seslenen Albay,"Kürt kardeşlerimiz bizim zulme uğradığımız gibi siz de zulme uğradınız. Baskıya uğradığımız gibi siz de baskıya uğradınız. Bu zalim yönetimden kurtulmak üzere el ele verelim. Alevi kardeşlerimize ise 'savaşımız sizinle değil zalim Esed yönetimiyle' bunun bilinmesini istiyoruz. Biliyoruz ki siz bizim gibi barış için çabalıyorsunuz. Aynı şekilde sizin de Halep bağımsızlığına kavuşuncaya kadar evlerinizde kalmanızı istiyoruz. Son olarak her kim evine girerse güvende olacak. Camiye giren güvende olacak. Kiliseye giren güvende olacak." teminatını verdi.

Suriye'nin ikinci büyük kenti Halep, stratejik öneminin yanı sıra ülkenin ekonomik kalbi olarak biliniyor. Halep'in düşmesinin ardından Esed yönetiminin de büyük ölçüde kolaylaşacağı belirtiliyor. Muhalifler, son bir hafta içinde Halep'te Özgür Suriye Ordusu ile Esed'e bağlı ordu arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

cihan


Bu haber 609 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,665 µs