En Sıcak Konular

Heniyye, Kahire'de Şellah'la görüştü

27 Temmuz 2012 11:13 tsi
Heniyye, Kahire'de İslami Cihad Lideri Ramazan Şellah'la görüştü. İki lider bölgesel gelişmelerin Filistin davasına yansımasını konuştu.

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, dün akşam (25 Temmuz Çarşamba) Mısır'ın başkenti Kahire'de Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ramazan Abdullah Şellah ile görüştü.

Medya kaynaklarından edinilen bilgiye göre Heniyye-Şellah görüşmesinde Filistin'deki son gelişmeler ve özellikle ulusal uzlaşı konusu ele alındı. İkilinin ayrıca bölgesel ve uluslararası alanda yaşanan gelişmeleri ve Filistin davasına etkilerini konuştukları bildirildi.

Bu arada İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ramazan Şellah'ın bugün öğleden sonra Mısır İstihbaratı Başkanı Murad Mevafi'yle bir araya geleceği ve başta Gazze Şeridi'ndeki durum olmak üzere Filistin sahasındaki gelişmeleri ele alacağı ifade edildi.

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye'nin ise bu akşam Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi tarafından cumhurbaşkanlığı sarayında kabul edilmesi bekleniyor.

Filistin Dışişleri ve Planlama Bakanı Muhammed Avad, Heniyye ve beraberindeki heyetin Kahire'de Mısırlı yetkililerle Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistinlilerin günlük sıkıntılarının giderilmesi konusunu görüşeceğini söyledi.

Ziyaretin asıl amacının Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile yapılacak görüşme olduğunu belirten Avad, Heniyye'nin Mursi'yi cumhurbaşkanlığına seçilmesi münasebetiyle kutlayacağını ve ikilinin Filistin-Mısır ilişkilerinin geliştirilmesini görüşeceğini ifade etti.(Filistin Enformasyon Merkezi)




Bu haber 620 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,739 µs