En Sıcak Konular

ABD: Esed çıkmaz sokağa varacak!

27 Temmuz 2012 10:16 tsi
ABD: Esed çıkmaz sokağa varacak! ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Mike Hammer, Suriye'de ''terörizme yer olmadığını'' söyledi. Hammer ayrıa, Myanmar'daki olaylar için de konuştu.

Hammer, Yabancı Basın Merkezi'nde (FPC) ABD'nin dış politikasına yönelik soruları yanıtladı.

Suriye'de Devlet Başkanı Beşşar Esed'in günlerinin sayılı olduğunu belirten Hammer, Esed'in iktidardan ayrılmasının kaçınılmaz bir son olduğunu kaydetti. Hammer, ''Esed, çıkmaz sokağa varacak'' ifadesini kullandı.

Şimdi ABD ve uluslararası toplumdaki diğer ülkeler olarak, Suriye'nin Esed sonrası döneme nasıl hazırlanacağına odaklandıklarını ifade eden Hammer, ''Şimdi, Esed'in olmadığı, tüm farklı grupların bir araya geldiği ve Suriye halkını temsil eden bir hükümet şeklini oluşturdukları bir güne nasıl ulaşılacağına odaklanıyoruz'' dedi.

Hammer, Suriye'deki kimyasal silahlara dair soru üzerine, bu konudaki tutumlarının son derece açık olduğunu hatırlatarak, ''Bu silahların kullanılması kesinlikle düşünülemez ve kabul edilemez'' dedi. Hammer, Rusya'nın da bu konuda Esed rejimine aynı mesajı göndermesinden çok memnun olduklarını kaydetti.

Hammer, ''Terör örgütü PKK'ya yakın bazı grupların Suriye'deki bazı Kürt bölgelerinde kontrolünü artırdığına'' yönelik haberlerin hatırlatılıp, bu konudan kaygı duyup duymadıklarının sorulması üzerine, Suriye'deki Kürt nüfusunu diğer muhaliflerle birlikte çalışma yönünde teşvik ettiklerini belirterek, ''Suriye'de terörizm için yer yok'' dedi.

Hammer, Myanmar'daki Müslümanlara yönelik şiddet olaylarına yönelik soru üzerine de bu durumun kaygı verici olduğunu belirterek, herkesi sakin olmaya çağırdı ve Myanmar hükümetine bu saldırıları araştırma ve sorumlularını adalet önüne çıkarması yönünde çağrı yaptı. Hammer, Myanmar'daki tüm etnik grupların barış içinde yaşaması ve azınlıkların haklarına saygı gösterilmesi gerektiğini söyledi.



Bu haber 800 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,024 µs