En Sıcak Konular

Kuzey Irak'tan ham petrol sevkıyatı başladı

26 Temmuz 2012 16:49 tsi
Kuzey Irak'tan ham petrol sevkıyatı başladı Türkiye'nin, Kuzey Irak'tan doğrudan petrol almak için gönderdiği tankerler Habur sınır kapısı üzerinden dolu olarak yurda giriş yaptı. İşlemleri tamamlanan tankerler İskenderun'a doğru hareket etti.

Türkiye, Kuzey Irak'tan petrol ithalatına başladı. Erbil'deki bölgesel yönetim, merkezi hükümetin karşı çıkmasına rağmen uzun süredir kendi topraklarında ürettiği petrolü satmak için diplomasi yürütüyordu. Habur'dan Kuzey Irak'a geçen tankerler, ham petrol getirmek üzere yola çıkmışlardı. Habur Sınır Kapısı'na gelen 6 tankerin müracaatı yapıldıktan sonra numunesi yapılarak daha sonra Mersin rafinerisine gönderildi. Buradaki testlerin olumlu gelmesinin ardından tankerler sınır kapısından çıkış yaparak İskenderun'a doğru hareket etti. Tanker şoförlerinden Doğan Orhan, ham petrol sevkıyatının başlandığını belirterek Irak'ın Erbil kentinden yükledikleri ham petrolü İskenderun'a götüreceklerini söyledi. Diğer araç sürücü Ali Demre ise Erbil'den geldikten sonra uzun süre numune sonuçları için Habur sınır kapısında beklediğini ve sonuçların bugün geldiğini söyledi, tanker sürücü Demre ham petrol yükünü İskenderun'a götüreceğini sözlerine ekledi.

Konu hakkında açıklamada bulunan Boraksan Uluslararası Gümrükleme Nakliyat firması yönetim kurulu Başkanı Medeni Tatar, ham petrol sevkıyatının başladığını söyledi. Başkan Tatar, "Irak'tan dolu olarak gelen araçlarımız Habur Gümrük Sahasından çıkış yaparak, İskenderun İsdemir Gümrük Müdürlüğüne sevkıyat başladı. Bu bir ilktir ve bölge ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır. Esnaflarımız ve nakliyeci firma arkadaşlarımız nakliye esnasında kazanç sağlamalarını temenni ediyorum. Bu işlerin hızlanmasından tarafız. Hepimiz için İnşallah hayırlısı olur. Tüm ülkemize hayırlı olsun" diye konuştu.

Bu haber 879 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,350 µs