En Sıcak Konular

Elektrik faturasında iade kararı

26 Temmuz 2012 15:27 tsi
Süleyman Kasım'ın elektrik faturasına 2010'dan itibaren kayıp-kaçak bedeli olarak yansıtılan 438 lira 19 kuruş geri ödenecek.

Evli ve 2 çocuk babası Süleyman Kasım, evine gelen elektrik faturalarına 2010'dan itibaren yansıtılan toplam 438 lira 19 kuruş kayıp-kaçak bedelinin haksız yere alındığı gerekçesiyle geçen 30 Mart'ta Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı'na başvurdu.

Heyet, "Kayıp kaçak bedelinin faturalara yansıtılması hususunda Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun kararı bulunmakta ise de kayıp ve kaçağın sorumlusu, kayıpta kusuru bulunmayan ve Türk Ceza Kanunu uyarınca 'kaçak elektrik kullanımı' şeklinde bir suç da işlemeyen dürüst aboneler olmamalıdır. Üstelik kanuni bir düzenleme olmaksızın ikincil nitelikteki mevzuatla tüketiciden tüketmediği elektriğin bedeli istenemez. Yapılan bir hizmet karşılığı olmayan kayıp-kaçak adı altında bir bedelin dürüst tüketiciye yansıtılması mümkün değildir" görüşüyle paranın tüketiciyi geri ödenmesine karar verdi.

CEZAYI MASUM İNSANLAR ÇEKİYOR

Süleyman Kasım, Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı'nın kararı ile elektrik dağıtım şirketine başvurup, ödediği kayıp-kaçak bedelini tahsil edeceğini söyledi. Kaçak elektrik kullanananların sorumluluğunun dürüst tüketicilere yüklenmemesi gerektiğini belirten Süleyman Kasım, "Kaçak elektrik kullananların cezasını masum insanlar çekiyor. Burada yanlış bir uygulama var. Ben bu uygulamaya karşıyım. Annemin ak sütü kadar helal olan parayı ne olursa olsun alacağım. Bu uygulamaya diğer vatandaşların da duyarsız kalmamasını ve tepki göstermesini istiyorum" dedi.

Bu haber 750 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,769 µs